Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ρέντη: Στον Εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη

Ρέντη: Στον Εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη

Στον εισαγγελέα μεταφέρονται οι 67 συλληφθέντες που σχετίζονται με την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη επιβιβάστηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης (23.4.2024) σε πέντε λεωφορεία της αστυνομίας και πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πειστήρια που φαίνεται να «έδεσαν» την υπόθεση μεταφέρθηκαν με κούτες πριν εμφανιστούν οι 67 συλληφθέντες.

Κατά τη μεταφορά τους προς τα πούλμαν κάποιοι από τους συλληφθέντες εμφανίστηκαν προκλητικοί, φωνάζοντας συνθήματα και κάνοντας χειρονομίες κατά των δημοσιογράφων που βρίσκονται έξω από τη ΓΑΔΑ.

Μάλιστα, κάποιους από αυτούς προσπάθησαν να συνδέσουν τη σύλληψή τους με την υπόθεση των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τους αποδοθούν κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι 5 άτομα είναι αυτοί που έδωσαν την εντολή για την επίθεση σε άνδρες των ΜΑΤ που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη.

Πώς έγιναν οι μαζικές συλλήψεις

Η ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, είναι περισσότερες από 3000 σελίδες, περιλαμβάνει μαρτυρίες, βίντεο, ευρήματα – πειστήρια που αφορούν και αλλά περιστατικά οπαδικής βίας πέραν της δολοφονικής επίθεσης του 31χρονου αστυνομικού, ενώ οι κατηγορούμενοι είναι 158, αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης της αθλητικής βίας μέσα από μια ενδελεχή έρευνα τεσσάρων μηνών κατάφεραν να δέσουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και να οδηγηθούν στους 67 συλληφθέντες

Οι Αρχές εξέτασαν εξονυχιστικά βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρίες, ενώ έχουν στα χέρια του και τα αποτελέσματα των «πολεμοφοδίων» που βρέθηκαν έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη. 

Μάλιστα, τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έλεγξαν και όσα βρέθηκαν στις τουαλέτες του γηπέδου εκεί όπου είχαν βάλει φωτιά σε ρούχα προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις