Τετάρτη, 29 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ρέντης: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη

Ρέντης: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη

Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη, που δρούσε από το 2019 βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη έξω από γήπεδο βόλεϊ στου Ρέντη.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος, έχουν γίνει ήδη 60 συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη, ενώ οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει κακουργήματα και πλημμελήματα σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Η δήλωση του κ.Μάλλιου, είναι η ακόλουθη: Τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη.

Όπως είναι ήδη γνωστό, για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης, από την πρώτη στιγμή, είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μην χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής 60 ατόμων.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας».

Κατηγορίες και για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Την πρόσθετη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζουν σύμφωνα με τους συνηγόρους τους αρκετοί από τους 57 συλληφθέντες που κρατούνται στη ΓΑΔΑ και θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον εισαγγελέα. Κι αυτό γιατί το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου εκτός από τον καθ ομολογία νεαρό δολοφόνο του Γιώργου Λυγγέριδη, υπήρξαν καταγγελίες και για επιθέσεις από οπαδούς εναντίον κι άλλων αστυνομικών των ΜΑΤ έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι από τους έως τώρα συλληφθέντες αποτελούν το βασικό κορμό της οργάνωσης , ενώ τα υπόλοιπα 100 άτομα αναζητούνται εντάσσονται στην κατηγορία της ευρύτερης συμμετοχής της εγκληματικής οργάνωσης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο 16χρονος άδερφός του 18χρονου που έχει συλληφθεί ως το άτομο που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα και στέρησε τη ζωή του 31χρονου αστυνομικού.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τους οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Αθλητικής; Βίας πέρασαν χειροπέδες σε μάνατζερ γνωστού τράπερ, αλλά και σε ένα άτομο που θεωρείται αρχηγικό στέλεχος οπαδών μεγάλης ομάδας ποδοσφαίρου. Στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί και περιλαμβάνει 158 άτομα εκτός από αιματηρό επεισόδιο της 7ης Δεκεμβρίου περιλαμβάνονται άλλα τρία οπαδικά περιστατικά βίας σε Βόλο, Γιάννενα και Αττική.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις