Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

results.it.minedu.gov.gr: Κλικ εδώ για να δείτε τις βαθμολογίες των Πανελληνίων 2016

results.it.minedu.gov.gr: Κλικ εδώ για να δείτε τις βαθμολογίες των Πανελληνίων 2016

Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2016, καθώς θα αναρτηθούν σταδιακά μέχρι το μεσημέρι στα Λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες, ενώ λίγο μετά τις 14:00 τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Παιδείας στο www.results.it.minedu.gov.gr. Όλες οι πληροφορίες για τις Πανελλήνιες 2016, τις βαθμολογίες και τις Βάσεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όλα τα Λύκεια θα παραλάβουν τις καταστάσεις με τις βαθμολογίες σήμερα το πρωί, ώστε οι βαθμοί για τις Πανελλήνιες 2016 να αναρτηθούν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας σε όλα τα σχολεία. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας θα αναρτηθούν την ίδια ημέρα, στις 14:00 το μεσημέρι, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr. Επίσης, οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 22 Ιουνίου στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι και στις 14:00 θα αναρτηθούν στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας.

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, αναρτώνται σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι βαθμοί των υποψηφίων, βάζοντας τέλος στην αγωνία για την βαθμολόγησή τους. Την ίδια ώρα έχει ανοίξει και το σύστημα για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου για τις Πανελλήνιες 2016 που καλούνται να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των εξετάσεων ενώ σε ειδικό σύστημα online μπορούν οι υποψήφιοι να υπολογίσουν τα μόρια τους εισάγοντας τις βαθμολογίες τους.

Ανοιχτή είναι και η εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να υπολογίσουν online τα μόρια τους. Υπολογίστε τα μόριά σας εδώ.

Όπως έχει ανακοινώσει επίσημα το υπουργείο τα βαθμολογικά στοιχεία θα αναρτηθούν σταδιακά έως το μεσημέρι, και στις 14.00 θα μπουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.minedu.gov.gr/. Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των ΕΠΑΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων 2016 μπορούν έως τις 8 Ιουλίου να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις.

Δείτε περισσότερα στο επίσημο site του Υπουργείου Παιδείας.

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%. Με μια πρώτη ματιά τρεις είναι οι βασικές κατευθύνσεις για το που θα κινηθούν οι βάσεις. Οι ιατρικές θεωρείται βέβαιο ότι θα πιάσουν (στην Αθήνα για παράδειγμα) τα 19.000 μόρια. Οι Νομικές την ίδια ώρα αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Αντίθετα οι Παιδαγωγικές σχολές θα κινηθούν σημαντικά προς τα κάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2016
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ

Μεγάλη θα είναι η μείωση και στις οικονομικές σχολές αλλά και στις σχολές της πληροφορικής, όπου και εδώ τα μαθηματικά και τα ποσοστά άνω του 70% κάτω από τη βάση θα φέρουν σημαντική πτώση της βάσης εισαγωγής. Στη φυσική οι αριστούχοι πολλαπλασιάστηκαν, όμως σε μαθηματικά και αρχαία οι υποψήφιοι σε ποσοστό 50% έγραψαν κάτω από τη βάση. Τα στοιχεία αυτά οδηγούν τις πολυτεχνικές σχολές (λόγω φυσικής) προς τα επάνω, ακόμη και 1.000 μονάδες υπολογίζεται ότι θα είναι οι άνοδος των βάσεων. Σε ό,τι αφορά στις σχολές ψυχολογίας και κοινωνιολογίας της Αθήνας αναμένεται μικρή αύξηση των βάσεων, ενώ ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης πολλά περισσότερα (ακόμη και 1.000) θα είναι τα μόρια που θα απαιτηθούν φέτος για την εισαγωγή σε σχολές όπως η οδοντιατρική, η κτηνιατρική ή τα ΤΕΙ των παραϊατρικών επαγγελμάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε