Ελλάδα

Ρόδος: «Δεν φαινόταν να έχει χτυπήσει, κάτι άλλο έγινε» λέει η γυναίκα που έσπευσε να βοηθήσει την 35χρονη kitesurfer που πνίγηκε

«Μίλησα με μια φίλη της και μου ανέφερε ότι έπαιρνε κάποια φάρμακα και ότι θα έπρεπε να τα πάει στο νοσοκομείο να δουν αν ευθύνονται αυτά»

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία στη Ρόδο η τραγική είδηση του αιφνίδιου θανάτου μιας 35χρονης γυναίκας από τη Βουλγαρία, η οποία έχασε τη ζωή της το απόγευμα (10/06/2025) ενώ έκανε kite surf στην παραλία Κρεμαστή.

Η άτυχη γυναίκα, που βρισκόταν στο Ρόδο με γκρουπ από τη χώρα της, ασχολούνταν με το θαλάσσιο σπορ kitesurf χρησιμοποιώντας δικό της εξοπλισμό.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν στη θάλασσα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν λουόμενοι και εργαζόμενοι της περιοχής  για να βοηθήσουν, ενώ ειδοποιήθηκε και το Λιμεναρχείο Ρόδου.

Δυστυχώς, η γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της και λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός της στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Εργαζόμενη σε επιχείρηση με θαλάσσια σπορ μιλάει στο newsit.gr μίλησε για τα δραματικά λεπτά που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της

«Κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά δεν τα κατάφερε»

«Η κοπέλα βρισκόταν στην παραλία Κρεμαστή, ήταν με δικό της εξοπλισμό kitesurf, ασκούσε το άθλημα από μόνη της. Είχε έρθει με ένα γκρουπ από την Βουλγαρία, πρέπει να ήταν περίπου στα 35.

Είδαμε σε κάποια φάση τον «αετό» της να είναι πεσμένος στο νερό και πήγαμε να δούμε τι συμβαίνει. Όταν φτάσαμε με το διασωστικό την βρήκαμε χωρίς τις αισθήσεις της, κάναμε εμείς ό,τι μπορούσαμε γιατί ξέρουμε από πρώτες βοήθειες.

Η επιχείρηση που εργάζομαι δεν έχει να κάνει με το συμβάν, ωστόσο εμείς, επειδή έχουμε τα σωστικά, πήγαμε να δούμε αν χρειάζεται κάτι, γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι. Ασχέτως αν δεν ήταν υπό την προσοχή μας, πήγαμε να δούμε αν χρειάζεται βοήθεια.

Μίλησα με μια φίλη της και μου ανέφερε ότι έπαιρνε κάποια φάρμακα και ότι θα έπρεπε να τα πάει στο νοσοκομείο να δουν αν ευθύνονται αυτά. Τώρα δεν ξέρω αν την επηρέασαν, πάντως δεν φάνηκε να είχε χτυπήσει – φορούσε σωσίβιο και κράνος.

Εμείς έχουμε και απινιδωτή, την στέγνωσα πρώτα καλά και μετά τον χρησιμοποιήσαμε. Υπήρχε στο σημείο γιατρός και άτομα από το ΕΚΑΒ και της έκαναν ΚΑΡΠΑ πριν έρθει το ασθενοφόρο, το οποίο ήρθε πολύ γρήγορα, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε».

Το τραγικό περιστατικό αναδεικνύει τη σημασία της άμεσης αντίδρασης αλλά και των πρώτων βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά, καθώς και την ανθρώπινη αλληλεγγύη που υπερβαίνει τον επαγγελματικό ρόλο.

Οι αρχές διερευνούν τα ακριβή αίτια του θανάτου, με τις πρώτες πληροφορίες να δείχνουν πως δεν υπήρξαν εμφανείς κακώσεις ή τραύματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Στη φυλακή ο 60χρονος γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για την δολοφονία της στο Κολωνάκι το 2022
Ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου, φέρεται να χορήγησε ηρεμιστικά χάπια στην υπερήλικη μητέρα του, να τη σκότωσε προκαλώντας της ασφυξία και ακολούθως να έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα του Κολωνακίου
Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου 6