Ελλάδα

Ρόδος: Γονείς πήραν το άρρωστο βρέφος τους από το νοσοκομείο χωρίς εξιτήριο – Νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην Αθήνα

Οι εξετάσεις στο βρέφος έδειξαν σηπτική καταπληξία και σοκ, πιθανότατα λόγω πνευμονίας, μια κατάσταση που απειλούσε άμεσα τη ζωή του
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο του Ρόδου με τη ζωή ενός βρέφους να κινδυνεύει επειδή οι γονείς του αποφάσισαν ότι δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί.

Ένα βρέφος 4 μηνών από το Ισραήλ μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου της Ρόδου με συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας, πυρετό και μειωμένη σίτιση. Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την άμεση εισαγωγή του για παρακολούθηση και θεραπεία, λόγω της κατάστασής του.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή, οι γονείς αποχώρησαν από το νοσοκομείο μαζί με το βρέφος, παρά τη σαφή αντίθεση των γιατρών. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε ανησυχία στο ιατρικό προσωπικό και ενεργοποίησε τις αρχές, καθώς θεωρήθηκε πιθανή έκθεση του παιδιού σε κίνδυνο. Ενημερώθηκαν άμεσα η αστυνομία και η εισαγγελία σύμφωνα με το dimokratiki.gr.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το βρέφος επέστρεψε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο σε πολύ πιο επιβαρυμένη κατάσταση, παρουσιάζοντας σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια. Οι εξετάσεις έδειξαν σηπτική καταπληξία και σοκ, πιθανότατα λόγω πνευμονίας, μια κατάσταση που απειλούσε άμεσα τη ζωή του. Οι γιατροί προχώρησαν σε επείγουσα διασωλήνωση για την υποστήριξη της αναπνοής και ξεκίνησαν διαδικασίες για τη μεταφορά στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Η αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας προς το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με τη συνοδεία του πατέρα, ενώ η μητέρα παρέμεινε στη Ρόδο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, το βρέφος ανταποκρίθηκε στη θεραπεία, σταθεροποιήθηκε και εκτιμάται ότι σύντομα θα βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, εφόσον δεν προκύψουν επιπλοκές.

Παράλληλα, κινήθηκε ποινική διαδικασία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η μητέρα εντοπίστηκε και συνελήφθη προσωρινά, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα. Η ίδια υποστήριξε ότι υπήρξαν προβλήματα στις συνθήκες του νοσοκομείου και ότι η αποχώρηση έγινε έπειτα από σχετική επικοινωνία με το προσωπικό. Η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θερίζει» ο θερμικός θόλος την Δυτική Ευρώπη, στους 18 οι νεκροί - «Καύσωνας» με 33αρια του Αγίου Πνεύματος στην Ελλάδα
Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα καλός με πολύ υψηλές θερμοκρασίες -Στην Ευρώπη ντόπιοι και τουρίστες ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους να δροσιστούν λόγω των θερμοκρασιών ρεκόρ
Παραλία
Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» σε πίστα καρτ στο Λάκκωμα Χαλκιδικής – Σήκωσε αντικείμενα σε ύψος 200 μέτρων
Ο ανεμοστρόβιλος στο Λάκκωμα Χαλκιδικής ήταν ιδιαίτερα ισχυρός, προκάλεσε ζημιές σκορπίζοντας τέντες και άλλα αντικείμενα, αλλά ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί
Ανεμοστρόβιλος στο Λάκκωμα Χαλκιδικής