Ελλάδα

Ρόδος: Ξυλοκόπησαν άγρια και λήστεψαν χρυσοχόο – «Έλεγα ότι θα πεθάνω»

Όσο ο ένας ληστής τον χτυπούσε με μπουνιές και κλωτσιές, ο δεύτερος άρπαζε κοσμήματα μεγάλης αξίας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νύχτα τρόμου για χρυσοχόο στη Ρόδο καθώς δυο ληστές εισέβαλλαν στο χρυσοχοείο που διατηρεί, τον έκλεψαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Η εικόνα του προκαλεί σοκ καθώς ο χρυσοχόος στη Ρόδο δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό με τα χτυπήματα να είναι εμφανή στο πρόσωπο και το σώμα του 56χρονου.

Ο ίδιος μιλά αποκλειστικά στο Live News για τη νύχτα τρόμου που έζησε στα χέρια τους. «Πήρα το ασθενοφόρο και έλεγα ‘ελάτε θα πεθάνω’.

Πίστευα ότι είχα εσωτερική αιμορραγία.

Έχανα από τα αυτιά μου αίμα, από τη μύτη. Πήρα την κόρη μου τηλέφωνο, τον γιο μου, τους έλεγα ότι θα πεθάνω».

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Κυριακής. Ο 56χρονος ιδιοκτήτης βρισκόταν έξω από την επιχείρησή του, όταν ξαφνικά δέχτηκε επίθεση από δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλες και μάσκες από σιλικόνη.

«Αυτοί μου την είχαν στημένη, με άρπαξε ένας από τον λαιμό. Με το που πήγα, με άρπαξε ένας από τον λαιμό, με έριξε κάτω και για 5 λεπτά μου ρίχνανε 50 μπουνιές και 15 κλωτσιές με τα παπούτσια στη μούρη και μου έβαλαν μία πετσέτα στο πρόσωπο να μην μπορώ να αναπνεύσω. Θα είχα πεθάνει, θα είχα πάθει ανακοπή».

Όσο ο ένας ληστής τον χτυπούσε με μπουνιές και κλωτσιές, ο δεύτερος άρπαζε κοσμήματα μεγάλης αξίας, με τον ιδιοκτήτη να λέει στο MEGA πως η λεία ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.

«Στοιχίζουν 800.000 – 900.000 ευρώ. Δεν ξέρω να τα υπολογίσω. Με καταστρέψανε. Μου έλεγαν είσαι ασφαλισμένος μην σε νοιάζει και τους έλεγα ανασφάλιστος είμαι, αλλά αφήστε με ζωντανό. Με καταστρέψανε, τελείωσε, δεν υπάρχει».

Στη συνέχεια, οι ληστές έγιναν «καπνός». Ο 50χρονος κατάφερε αιμόφυρτος να καλέσει σε βοήθεια και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ρόδου.

«Είμαι σε χάλι μαύρο εντελώς. Εδώ ο λαιμός μου, με είχαν πιάσει από εδώ να με πνίξουν. Στο νοσοκομείο τούς είπα να μου βάλουν κάτι μέσα στην ενδοφλέβια αλλιώς δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Τα μάτια μου χθες δεν ανοίγανε, φοβόμουν μην πάθω εσωτερική αιμορραγία και πεθάνω».

«Φορούσαν μάσκες. Δεν είδα καθόλου τα πρόσωπά τους. 40 χρόνια δουλειάς, τώρα στα σκουπίδια».

Η Ασφάλεια Ρόδου έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες και συγκεντρώνει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη των ληστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έντεκα Έλληνες στην ελίτ της παγκόσμιας επιστήμης – Ανάμεσά τους ο ογκολόγος και αιματολόγος, Αθανάσιος – Μελέτιος Δημόπουλος
Τέσσερις είναι γιατροί, δύο χημικοί, δύο χημικοί μηχανικοί, ένας βιολόγος, μία φυσικός και ένας φαρμακολόγος - Η κατάταξη βασίζεται στον δείκτη h-index και αποτυπώνει όχι μόνο την παραγωγικότητα, αλλά και τον παγκόσμιο αντίκτυπο των 279.971 επιστημόνων που περιλαμβάνονται στη λίστα
Αθανάσιος - Μελέτιος Δημόπουλος
Γέμισαν οι παραλίες της Αττικής: Αθηναίοι και τουρίστες ξεχύθηκαν στις πλαζ για να αντιμετωπίσουν τα 33άρια
​Οι παραλίες από το Φάληρο, τον Άλιμο, τη Γλυφάδα και τη Βούλα, μέχρι και ακόμη πιο μακριά, προς τη Βάρκιζα, το Λαγονήσι, τη Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο, γέμισαν ασφυκτικά
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
20
Απανωτοί σεισμοί στην Εύβοια με ισχυρότερους τα 5,2 και 4,8 Ρίχτερ - Πάνω από 8 μετασεισμοί, κατολισθήσεις και ζημιές σε σπίτια – Ταρακουνήθηκε και η Αθήνα
Ακολούθησαν 8 μετασεισμοί μεγέθους από 2,7 έως 4,3 Ρίχτερ - Σε τουλάχιστον ένα σπίτι κατέρρευσε τοίχος - Καθησυχαστικός ο Κώστας Παπαζάχος για το φαινόμενο
Διπλός σεισμός στην Εύβοια 4,8 και 5,2 Ρίχτερ: Απανωτοί μετασεισμοί, κατολισθήσεις και ζημιές – Ταρακουνήθηκε και η Αθήνα
Ανανεώθηκε πριν 28 λεπτά
115
Δύο νεκροί σε τροχαία σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική μέσα σε λίγες ώρες: Θρήνος για τους οδηγούς ηλικίας 44 και 56 χρόνων
Ο 44χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ενώ ο 56χρονος έπεσε σε προστατευτικό στηθαίο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να ανατραπεί
Ασθενοφόρο
Πανελλήνιες 2026: Τελευταία ημέρα η Δευτέρα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ – Εξετάζονται σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία
Στα μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται και αυτή την εβδομάδα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ - Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο γυμνασίων, δημοτικών και νηπιαγωγείων
Μαθήτρια