Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ρώμη: Ανακοίνωση της πρεσβείας για τους εγκλωβισμένους Έλληνες σε αεροδρόμιο – «Κάποιοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν άλλα τσεκ-ιν»

Ρώμη: Ανακοίνωση της πρεσβείας για τους εγκλωβισμένους Έλληνες σε αεροδρόμιο – «Κάποιοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν άλλα τσεκ-ιν»
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Σε διαρκή επικοινωνία με τους Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο Τσαμπίνο της Ρώμης βρίσκεται η Ελληνική πρεσβεία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται πως οι Έλληνες επιβάτες της πτήσης Ρώμη- Θεσσαλονίκη, της Ryanair, έχουν εγκλωβιστεί αφού αυτή ακυρώθηκε λόγω φωτιάς που ξέσπασε σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Τσαμπίνο της Ρώμης, ενώ υπήρξαν και παράπονα για την πρεσβεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα τρία τέταρτα των επιβατών μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, ενώ περίπου το ένα τρίτο παρέμεινε στο αεροδρόμιο, ζητώντας να μπορέσει να επιβιβαστεί άμεσα σε άλλο αεροσκάφος.

Προσωπικό της Πρεσβείας εξήγησε στους επιβάτες ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο κλείνει στις 11 το βράδυ και ότι θα έπρεπε να αποχωρήσουν.

Παράλληλα, οι όροι των χαμηλού κόστους αεροπορικών εταιρειών προβλέπουν ότι σε περίπτωση ακύρωσης πτήσης, οι επιβάτες δεν επιβιβάζονται σε αεροσκάφος άλλου αερομεταφορέα, αλλά πρέπει να αναμείνουν την επόμενη διαθέσιμη πτήση της εταιρείας χαμηλού κόστους που επέλεξαν ή να τους επιστραφεί το ποσό που ξόδεψαν για το εισιτήριο.

Σήμερα νωρίς το πρωί, δε, σύμφωνα με πληροφορίες της πρεσβείας, μέρος των επιβατών προσπάθησε να μπλοκάρει το τσεκ-ιν, πτήσεων άλλων εταιρειών. H ιταλική αστυνομία ζήτησε διευκρινίσεις και η παρέμβαση της πρεσβείας επέτρεψε να μην κορυφωθεί η ένταση.

«Μας άφησαν χωρίς νερό και κλιματισμό»

Οι Έλληνες επιβάτες πάντως καταγγέλλουν μια απίστευτη ταλαιπωρία. Μιλώντας στο MEGA, ο επιβάτης και δημοσιογράφος Λευτέρης Ζαβλιαρής είπε πως

«Η πτήση μας ακυρώθηκε και κανείς δε μας λέει τι θα κάνουμε. Είμαστε περισσότεροι από 80 Έλληνες και κάποιοι Ιταλοί. Έχει ακυρωθεί άλλη μία πτήση. Η πτήση ήταν για Ρώμη – Θεσσαλονίκη. Μας είπαν να πάμε σε ένα ξενοδοχείο και να πηγαινοερχόμαστε. Το ξενοδοχείο είναι μακριά. Μείναμε εδώ, έκλεισαν τον κλιματισμό, έκλεισαν το νερό στις τουαλέτες, θέλουν να μας αναγκάσουν να φύγουμε. Περιμέναμε όλη νύχτα να δούμε τι θα γίνει», είπε ο κ. Λευτέρης Ζαβλιαρής.

«Συνέλαβαν πριν λίγο και έναν συμπατριώτη μας, υπήρξε ένταση. Η πρεσβεία δεν κάνει τίποτα. Μέχρι τις 2 Ιουλίου δεν υπάρχει καμία πτήση για Θεσσαλονίκη από εδώ. Είναι κλεισμένες όλες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις