Ελλάδα

Ροπωτό Τρικάλων: Η εκκλησία που γέρνει 17 μοίρες και μαγεύει τουρίστες και ξένα ΜΜΕ

Οι επισκέπτες δοκιμάζουν την ισορροπία τους μέσα στο στραβό εσωτερικό της
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο χωριό Ροπωτό των Τρικάλων, μια μοναδική εκκλησία έχει τραβήξει τα βλέμματα επισκεπτών από όλο τον κόσμο και το ενδιαφέρον των ξένων πρακτορείων. Η Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η οποία γέρνει κατά 17 μοίρες λόγω κατολίσθησης το 2012, προσφέρει μια ασυνήθιστη εμπειρία, προκαλώντας τους τουρίστες να δοκιμάσουν την ισορροπία τους μέσα στο στραβό εσωτερικό της.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Θεοτόκου Ροπωτού Τρικάλων, είναι και το κτίριο που γέρνει περισσότερο από κάθε άλλο στον πλανήτη – γέρνει περισσότερο από τον Πύργο της Πίζας.

Οι επισκέπτες εισέρχονται στο ναό για να δοκιμάσουν την ισορροπία τους, περπατώντας και προσπαθώντας να σταθούν όρθιοι στο εσωτερικό της. 

Ο χώρος έχει γίνει τοπικό αξιοθέατο, με κόσμο να ταξιδεύει για να ζήσει αυτήν την ασυνήθιστη εμπειρία και να παρατηρήσει την κατάσταση του κτιρίου.

Παρά τις ζημιές από την κατολίσθηση, η εκκλησία παραμένει όρθια χωρίς εμφανείς ρωγμές στη δομή της.

Το Ροπωτό Τρικάλων είναι χτισμένο στις πλαγιές της Καραβούλας σε υψόμετρο 750 μέτρων. Το χωριό έχει σχεδόν ερημώσει, καθώς το 2012 οι περισσότεροι πολίτες το εγκατέλειψαν λόγω της καθίζησης του εδάφους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θέρμη: «Το παιδί είχε Άγιο, δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε το αίμα» λένε οι γονείς του μαθητή που τραυματίστηκε από σοβά που έπεσε στο κεφάλι του
«Έπεσε κομμάτι τσιμέντου στο κεφάλι του παιδιού μου, έγινε 2 λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι», λέει στο newsit.gr η μητέρα του 14χρονου
Σοβάς έπεσε σε γυμνάσιο στη Θέρμη
Τρόμος στο Ηράκλειο: Κατέρρευσε τμήμα πολυκατοικίας τα ξημερώματα – Σοκαριστικές εικόνες
Καθοριστική αποδείχθηκε η ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό, καθώς εάν εκείνη τη στιγμή βρισκόταν κάποιος στην αυλή του ισόγειου διαμερίσματος ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά
Το τμήμα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Ηράκλειο