Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται στην Ευελπίδων για την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται στην Ευελπίδων για την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων θα μεταχθεί σήμερα (20.07.2022) η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η προφυλακισμένη από τον περασμένο Απρίλιο Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί σε συμπληρωματική απολογία από την 18η τακτική ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα και γι’ αυτό θα βρεθεί ξανά στα δικαστήρια. 

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την άσκηση νέας ποινικής δίωξης σε βάρος της από τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Γιώργο Νούλη, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της, Τζωρτζίνας, τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Το κοριτσάκι μερικούς μήνες πριν φύγει από τη ζωή, υπέστη ανακοπή, ενώ νοσηλευόταν, με αποτέλεσμα να υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρμόδιων δικαστικών αρχών, και σε αυτήν την περίπτωση η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, επιχείρησε να της αφαιρέσει τη ζωή μέσα στο Καραμανδάνειο.

Κατά τον εισαγγελέα, το αποτέλεσμα αποσοβήθηκε, λόγω της άμεσης παρέμβασης των γιατρών, που στάθηκαν σωτήριες για τη ζωή του παιδιού.

Η μοιραία 11η Απριλίου 2021

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας έλαβε χώρα στις 11 Απριλίου 2021. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία πλέον κατηγορείται για μία ακόμα κακουργηματική κατηγορία, στις 18:55 πήγε στο δωμάτιο των γιατρών, γιατί παρατήρησε πτώση κορεσμού και σφύξεων στο οξύμετρο της Τζωρτζίνας.

Στη συνέχεια το παιδί ξύπνησε, έκανε έναν ήχο, προσήλωσε το βλέμμα του και έκανε τίναγμα άκρων.

Κατά την είσοδο των γιατρών το παιδί ήταν ωχρό, μη αποκρινόμενο σε ερεθίσματα, άσφυγμο, χωρίς αναπνοές, με μυδρίαση και απώλεια ούρων. Ξεκίνησε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, έγινε άμεση διασωλήνωση, ενώ συνεχίστηκε ΚΑΡΠΑ για 50 λεπτά. Το παιδί επανήλθε, πριν όμως είχε υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.

Την ίδια ημέρα και ώρα 20:30 το παιδί μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Διασωληνώνεται και παραμένει στη ΜΕΘ μέχρι την 21η Απριλίου 2021.

Πρόσφατα, ο επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης, χαρακτήρισε μάλιστα την ανακοπή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο «τρίτο θάνατο», αναφέροντας «όταν αναλάβαμε την Τζωρτζίνα, ήταν σίγουρο ότι το παιδί δεν θα ξαναμιλούσε και δεν θα ξαναπερπατούσε. Ήδη είχε τελειώσει το δράμα. Την ανακοπή στο Καραμανδάνειο την θεωρώ σαν τρίτο θάνατο».

Εκτός απροόπτου, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ζητήσει και θα λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή της γραμμή και για αυτή τη νέα σοβαρή κατηγορία που της αποδίδεται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις