Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η απάντηση του δικηγόρου της για το «αρρωστημένο κίνητρο»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η απάντηση του δικηγόρου της για το «αρρωστημένο κίνητρο»

Για το “αρρωστημένο κίνητρο” της Ρούλας Πισπιρίγκου και την εμμονή της με τον Μάνο Δασκαλάκη μίλησε στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι!” ο δικηγόρος της, Κωνσταντίνος Ζάρδας. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΜΠΑΜ», η Μαλένα έφυγε από τη ζωή όταν οι γιατροί είπαν ότι πρέπει να μείνει τρία χρόνια στην Αθήνα και ο Μάνος Δασκαλάκης ανακοίνωσε στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι θα μείνει στην Πάτρα λόγω δουλειάς.

Η Ίριδα κατέληξε τρεις ημέρες αφότου ο Μάνος Δασκαλάκης έφυγε από το σπίτι, ενώ πιο πριν φέρεται να είχε πιάσει επ’ αυτοφώρω τη Ρούλα Πισπιρίγκου με τον εραστή της, και τέλος, η πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας συνέβη ενώ το ζευγάρι ήταν σε διάσταση και ο θάνατός της επήλθε όταν ο Μάνος Δασκαλάκης ανακοίνωσε στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι θα μένει αλλού.

«Όσα άκουσα ως κίνητρα μού φαίνονται παράλογα»

«Για να φτάσουμε να μιλήσουμε για τα κίνητρα του δράστη, πρέπει πρώτα να έχει κριθεί η ενοχή του. Αυτή τη στιγμή μπορεί να γίνει μόνο θεωρητική συζήτηση. Όσα άκουσα ως φερόμενα κίνητρα από τη συγκεκριμένη εφημερίδα μου φαίνονται παράλογα, και αντίθετα στην κοινή λογική. Αν το αφήγημα είναι ότι η γυναίκα αυτή έκανε 3 ή μία ανθρωποκτονία με κίνητρο να έχει κοντά της το σύζυγο, καταλαβαίνετε ότι αυτό δε συνάδει με την κοινή λογική. Δε σκοτώνει μια γυναίκα τον απόλυτο συνδετικό κρίκο που έχει με έναν άντρα, δεν τον φέρνει με αυτόν τον τρόπο κοντά της. Οι πιο ισχυρές γέφυρες σε ένα ζευγάρι είναι τα παιδιά», είπε ο κ. Ζάρδας.

«Έχω ακούσει από τον κ. Δασκαλάκη ότι η εντολέας μου είχε εξωσυζυγική σχέση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μία γυναίκα να θέλει να φέρει πίσω το σύζυγό της, ενώ φέρεται να είχε εραστή. Τα κίνητρα που παρουσιάζονται στα δικά μου αυτιά ακούγονται αντιφατικά και παράλογα. Δε με πείθουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η εντολέας μου λέει ότι δεν έχει καμία γνώση για την κεταμίνη και ότι δε θα έκανε ποτέ κακό στα παιδιά της. Αυτό το λέει από την πρώτη στιγμή. Σήμερα δεν έχω μιλήσει μαζί της, αλλά είναι προγραμματισμένο να τη δω αύριο», σημείωσε ο κ. Ζάρδας, εκ των δικηγόρων της 33χρονης.

«Πολλοί μιλούν για αυτή την υπόθεση σαν να τα ξέρουν όλα. Εμείς διατηρούμε μεγάλες αμφιβολίες για ό,τι έχει γίνει, για αυτό και συνεχίζονται οι έρευνες, από τις οποίες περιμένουμε να αντλήσουμε δεδομένα. Βιάστηκαν οι εκπομπές να βγάλουν απόφαση για την υπόθεση, και τώρα ψάχνουμε και τα κίνητρα των πράξεών της. Για να ασκηθεί ποινική δίωξη δε χρειάζονται αδιάσειστα στοιχεία, αλλά επαρκείς ενδείξεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμα και σε περίπτωση καταδίκης πρωτόδικης, πολλές αποφάσεις ανατρέπονται στο εφετείο», είπε ακόμα ο κ. Ζάρδας.

Οι αποκαλυπτικές αναρτήσεις

Οι αναρτήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Facebook έδειχναν το μυαλό περιστρεφόταν διαρκώς γύρω από τη σχέση της με το σύζυγό της. 
Περίπου 1,5 μήνα μετά τη γέννηση της Τζωρτζίνας η Ρούλα αναρτά στο λογαριασμό της το τραγούδι της Νατάσας Μποφίλιου, «Μέχρι το τέλος».

Λίγο αργότερα, στις 11 Ιανουαρίου αναρτά: «Τη γυναίκα που στα έχει δώσει όλα, και έχει πάρει ως αντάλλαγμα κάτι σκόρπιες αδιαφορίες και ακυρωμένα όνειρα να τη φοβάσαι. Συνήθως ξαναγεννιέται από τις στάχτες της και διεκδικεί τα πάντα από τον πιο αυστηρό κριτή της. Τον εαυτό της».

Στις 26 Μαΐου της ίδιας χρονιάς αναφέρει ότι: «Το πιο σημαντικό έργο που μπορεί να κάνει ένας πατέρας για τα παιδιά του είναι να αγαπάει τη μαμά τους».

Στις 14 Φεβρουαρίου το 2015 αναφέρει στο λογαριασμό της: «Καρδούλες, αρκουδάκια, σοκολατάκια και το κέρατο πάει σύννεφο».

Πριν κλείσει μήνας από τη γέννηση της Μαλένας, έγραψε στο λογαριασμό της: «Στους δύο τρίτος δε χωρά. Όμως πάντα υπάρχει μια κ@@@@@@@ που δεν ξέρει να μετράει».

Το Σεπτέμβριο του 2018, σημειώνει ότι: «Η θλίψη προκαλείται από τη νοημοσύνη. Όσο πιο πολύ καταλαβαίνεις κάποια πράγματα, τόσο πιο πολύ εύχεσαι να μην είχες καταλάβει».

Στις 30 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς, αναρτά ένα σκίτσο και σχολιάζει: «Ο άνδρας δεν μπορεί να δει το φίδι που δαγκώνει τη σύζυγό του και η γυναίκα δεν μπορεί να δει τον ογκόλιθο στην πλάτη του συζύγου της. Μερικές φορές ένας άνδρας δεν μπορεί να δει τον πόνο που βιώνει η σύζυγός του, και οι γυναίκες δεν μπορούν να καταλάβουν την πίεση που οι άνδρες αισθάνονται καθημερινά».

«Οι ανθρώπινες σχέσεις και οι σχέσεις των ζευγαριών περνάνε από χίλια κύματα. Φαίνεται πολύ μεγάλη ανάγκη της Ρούλας για φροντίδα και αγάπη. Αν αναλογιστούμε και λίγο το οικογενειακό της περιβάλλον, φαίνεται ότι χρησιμοποιεί το σύντροφο σαν ένα κράτημα, σαν ένα αυτο-αντικείμενο, κάτι που μας δίνει αυτοπεποίθηση, αξία, μας κάνει να νιώθουμε σημαντικοί», σχολίασε σχετικά η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια Μανουσία Κυπραίου μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις