Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η υπόθεση με το βιτριόλι «οδηγός» για τη διαδρομή της κεταμίνης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η υπόθεση με το βιτριόλι «οδηγός» για τη διαδρομή της κεταμίνης

Η είδηση πως η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου έδωσε εντολή να ανοιχτεί ο τάφος της μικρής Τζωρτζίνας προκάλεσε αίσθηση. Όμως φαίνεται ότι η αστυνομία θεωρεί ζωτικής σημασίας τα όσα «κρύβει» το τάμπλετ του 9χρονου κοριτσιού.

Όταν τον περασμένο Ιανουάριο η 9χρονη Τζωρτζίνα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, είχε ζητήσει το κοριτσάκι να ταφεί μαζί με το αγαπημένο του τάμπλετ. Η αποκάλυψη ξένισε πολλούς αλλά το επιβεβαίωσε στην ανακρίτρια ο πατέρας του παιδιού και εν διαστάσει σύζυγος της 33χρονης που κατηγορείται για το θάνατό του, Μάνος Δασκαλάκης.

Το τάμπλετ της Τζωρτζίνας θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την σοκαριστική υπόθεση. Και αυτό γιατί μπορεί να κρύβει στοιχεία για το που βρέθηκε η κεταμίνη, πότε, πως και από ποιόν αγοράστηκε πριν χορηγηθεί στο 9χρονο κορίτσι και το σκοτώσει.

Οδηγός το… βιτριόλι

«Τα επόμενα σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένονται από την εξέταση των ψηφιακών μέσων της. Οι αναζητήσεις της στο διαδίκτυο θα “μιλήσουν”. Αναζητήσεις που θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα, όπως εάν, από που και πότε προμηθεύτηκε η κατηγορούμενη την ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας», τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με εξειδίκευση στην αξιολόγηση αποδεικτικών στοιχείων εγκλημάτων.

«Τα επιστημονικά δεδομένα είναι αυτά που θα κρίνουν, τελικά, την υπόθεση. Οι καταθέσεις μαρτύρων κάποιες φορές “αλλάζουν” με την πάροδο του χρόνου. Αυτά που μένουν, όμως, αναλλοίωτα στο χρόνο είναι τα επιστημονικά δεδομένα», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στην πολύκροτη υπόθεση με το βιτριόλι και την επίθεση της Έφης Κακαράντζουλα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Τα ψηφιακά μέσα, άλλωστε, “μίλησαν”, μεταξύ άλλων, και στην υπόθεση με το βιτριόλι. Ο αξιωματικός εξήγησε: «Από τις αναζητήσεις της δράστιδας στο διαδίκτυο φάνηκε ότι έψαχνε πως θα μπορούσε να προμηθευτεί το βιτριόλι».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις