Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Πόζαρε ως στοργική μητέρα και σκότωσε την τετραπληγική κόρη της με κεταμίνη» γράφει η Daily Mail

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Πόζαρε ως στοργική μητέρα και σκότωσε την τετραπληγική κόρη της με κεταμίνη» γράφει η Daily Mail

«Σκότωσε την 9χρονη κόρη της με κεταμίνη» είναι ένας από τους τίτλους της βρετανικής Daily Mail, η οποία αναφέρεται με άρθρο στην απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, που κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της μικρής Τζωρτζίνας.

Στη Ρούλα Πισπιρίγκου επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, με την κατηγορούμενη μητέρα να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου εις βάρος της ψυχρή κι ανέκφραστη.

Η είδηση πρωταγωνιστεί και στη βρετανική Daily Mail, η οποία γράφει χαρακτητιστικά: «Ισόβια κάθειρξη στην Ελληνίδα μητέρα που δολοφόνησε την 9χρονη τετραπληγική κόρη της, ενώ στην τελευταία φωτογραφία με το παιδί της πόζαρε ως στοργική μητέρα».

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ερευνάται και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, Μαλεβας και Ίριδας, ενώ γίνεται αναφορά και στην επιμονή της κατηγορούμενης μητέρας πως είναι αθώα κατά τη διάρκεια μίας μακράς δίκης.

και των άλλων δύο κοριτσιών της μέσα σε τρία χρόνια. Η Πισπιρίγkου υποστήριξε σταθερά την αθωότητά της κατά τη διάρκεια μιας μακράς δίκης».

«Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε στην Ελλάδα μια γυναίκα που δολοφόνησε την εννιάχρονη τετραπληγική κόρη της Τζωρτζίνα καθώς κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης», επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

 

Όπως αναφέρεται, η Ρούλα Πισπιρίγκου, 35 ετών, αποδείχτηκε ότι δηλητηρίασε την κόρη της με κεταμίνη το 2022. Το παιδί έμεινε μήνες στο νοσοκομείο, καθώς πάθαινε επιληπτικές κρίσεις που την οδήγησαν στην παράλυση.

 Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η μητέρα της είχε επίσης προσπαθήσει να τη σκοτώσει σε τουλάχιστον μία από τις προηγούμενες διαμονές της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της γενέτειράς της Πάτρας. Η αρχική απόπειρα απέτυχε, αφήνοντας την κόρη της παράλυτη.

«Η Πισπιρίγκου είχε ποζάρει για μια τελευταία φωτογραφία με την Τζωρτζίνα, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως στοργική μητέρα, χαμογελώντας στη μικρή της κόρη πριν της δώσει τη μοιραία δόση του αναισθητικού τον Ιανουάριο του 2022».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις