Σάββατο, 13 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τα 6,5 ml κεταμίνης είναι θεραπευτική δόση» λέει η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τα 6,5 ml κεταμίνης είναι θεραπευτική δόση» λέει η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου

«Τα 6,5 ml δεν είναι θανατηφόρα δόση αλλά θεραπευτική» σημείωσε η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, έξω από τη αίθουσα των δικαστηρίων όπου ξεκίνησε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σημειώνεται πως η δήλωση αυτή της ιατροδικαστού έρχεται σε αντιδιαστολή με προηγούμενες δηλώσεις της σχετικά με τους θανάτους των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου σημείωσε πως σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία τα 6,5 μικρογραμμάρια κεταμίνης που βρέθηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας δεν είναι θανατηφόρα δόση, αλλά θεραπευτική

Τόνισε, δε, πως το γεγονός ότι παλαιότερα είχε κρατήσει πιο επιφυλακτική στάση οφειλόταν στο ότι πρώτον δεν είχε λάβει γνώση του συνόλου της έκθεσης των ιατροδικαστών και δεύτερον ότι οι δηλώσεις της είχαν μεταφερθεί αποσπασματικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια για το θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της. Σημειώνεται πως σήμερα βρέθηκε στο δικαστήριο και ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις