Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρουβίκωνας: Δεύτερο “ντου” σε γραφείο γιατρού για “φακελάκι” – Μετά τον Ευαγγελισμό, το Μεταξά

Ρουβίκωνας Μεταξά γιατρός φακελάκι

Την εισβολή μελών του σε γραφείο γιατρού, τον οποίο κατηγορούν πως παίρνει “φακελάκι”, στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Πειραιά “Μεταξά” ανακοίνωσε ο Ρουβίκωνας.

«Όπως υποσχεθήκαμε με το χώρο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει» αναφέρει ο Ρουβίκωνας στο κείμενο που ανέβηκε στο indymedia το πρωί της Πέμπτης (01.03.2018) με τίτλο «Παρέμβαση στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά».

Είναι η δεύτερη εισβολή του Ρουβίκωνα σε γραφείο γιατρού για “φακελάκι”. Η προηγούμενη είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο στο γραφείο χειρουργού στον Ευαγγελισμό.

Αυτή τη φορά, στόχος της “παρέμβασης” του Ρουβίκωνα ήταν ωτορινολαρυγγολόγος στο νοσοκομείο Μεταξά.

Ρουβίκωνας: Γιατί μπήκαμε στο γραφείο γιατρού στο Μεταξά

Στο κείμενο, ο Ρουβίκωνας αναφέρει ότι επέλεξαν να εισβάλουν στο γραφείο του συγκεκριμένου γιατρού γιατί «πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι ο … απαιτεί και λαμβάνει ειδικά αμοιβή, για την παροχή υπηρεσιών που αφενός έχει ορκιστεί να παρέχει δωρεάν και αφετέρου αμείβεται».

«Επιλέξαμε να επισκεφτούμε αυτή τη φορά τον … (σ.σ. στο κείμενο αναφέρεται η ιδιότητα και το όνομα του γιατρού) που είναι γνωστός από συγκεκριμένες περιπτώσεις χρηματισμού και να του εξηγήσουμε ότι βρίσκεται πια στο φως. Να του το εξηγήσουμε εμείς που δεν έχει κανένα τρόπο να μας εκβιάσει, με τις συνθήκες δύναμης αντεστραμμένες», αναφέρεται στο κείμενο του Ρουβίκωνα.

Και σημειώνουν ότι η “παρέμβασή” τους είχε σκοπό «να γίνει φορέας ενός μηνύματος σε όλη τη φάρα του. Το μήνυμα δεν είναι “θα σε βρει ο Ρουβίκωνας” (αν και για κάποιους ελάχιστους θα χτυπήσει αυτή η καμπάνα). Το μήνυμα είναι “για φαντάσου να έρθουν να σε βρουν οι γείτονες κάποιου που αν δεν σε πληρώσει θα κινδυνέψει να πεθάνει”. Οι γείτονες που δεν είναι στον Ρουβίκωνα, ούτε αναρχικοί, ούτε κομμουνιστές, ούτε τίποτα. Για φαντάσου το…».

«Όπως υποσχεθήκαμε με το χώρο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει.

(…)

Ο χώρος της υγείας, όπως ακούμε κι από “επίσημα χείλη” πλέον, είναι μια μαύρη τρύπα διαφθοράς και μετατόπισης πλούτου από την βάση στην κορυφή. Από τους φτωχούς στους πλούσιους. Είτε με την αυξανόμενη συνεισφορά τους στα φάρμακα που καταλήγει να καλύψει λαδώματα, είτε με το φακελάκι στον γιατρό, είτε με την ανασφάλιστη εργασία. Αυτό είναι το λογικό αποτέλεσμα της αγοράς στον χώρο της υγείας, του γεγονότος ότι, ισχυρά και μη, καπιταλιστικά συμφέροντα βγάζουν κέρδος, μεγάλο κέρδος από την αρρώστια.

(…)

Απλά και καθαρά εμείς δεν εκπροσωπούμε όλους όσους βρέθηκαν υπό τον ιατρικό εκβιασμό του χρηματισμού, είμαστε μέρος τους. Ως αναρχικοί εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας, απαντάμε πρώτα στην αθλιότητα που εμείς όπως και τόσοι άλλοι βιώνουμε, στις υποχωρήσεις που αναγκαστήκαμε να κάνουμε. Και αυτό προτείνουμε σε όλους. Τέτοια φαινόμενα διάχυτης διαφθοράς απαντώνται μόνο από την κοινωνική βάση. Με τον συλλογικό στιγματισμό, ακόμα και με την απειλή, όσο υπάρχει καπιταλισμός το φαινόμενο δεν πρόκειται να εξαφανιστεί», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο του Ρουβίκωνα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις