Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρουβίκωνας: Το “ντου” στην πόρτα του Κοντονή [vid]

Ρουβίκωνας

Η εισβολή από μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, τώρα και σε… βίντεο. Δημοσιεύθηκαν οι εικόνες από το “ντου”.

“Ντου” έκαναν περίπου 18 άτομα, μέλη της συλλογικότητας “Ρουβίκωνας” το μεσημέρι της Τετάρτης (27.09.2017) στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι νεαροί πέταξαν φυλλάδια με τα οποία ζητούν “άδεια στους πολιτικούς κρατούμενους” καθώς και κατάργηση του άρθρου 187 Α (του αποκαλούμενου αντιτρομοκρατικού).

Ρουβίκωνας

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν μέχρι τον τρίτο όροφο. Εκεί, δηλαδή, όπου βρίσκονται τα γραφεία του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Δεν προκάλεσαν, πάντως, ζημιές.

Πέταξαν τα φυλλάδια και επέτρεψαν στην είσοδο του υπουργείου. Για αρκετή ώρα μετά το περιστατικό βρίσκονταν στην είσοδο, εντός του υπουργείου. Είχαν ξεδιπλώσει ένα πανό με τα ίδια αιτήματα.

Έξω από το υπουργείο βρίσκονταν την ίδια ώρα παραταγμένη μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Το βίντεο που καταλήγει… σητν πόρτα του Κοντονή

Λίγες ώρες αργότερα δόθηκε, ως είθισται, το βίντεο της εισβολής στην δημοσιότητα. Ένα βίντεο που “πατάει” στο γνωστό μοτίβο της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας.

Δηλαδή χωρίς φυσικό ήχο και αντ’ αυτού ένα “χαλί” με ροκ μουσική. Το βίντεο έχει διάρκεια 1 λεπτό και 39 δευτερόλεπτα. Ξεκινά δείχνοντας την είσοδο του υπουργείου, η οποία είναι ήδη γεμάτη με τα “τρικάκια”.

Στην συνέχεια ο… κάμερα μαν ανεβαίνει τα σκαλιά, όπου διακρίνονται πια καιτα μηνύματα που αναγράφονταν στα “τρικάκια”. Αυτά ανέφεραν: “Κατάργηση του 187Α” και “Άδειες στους πολιτικούς κρατούμενους“.

Η -σαν να μη συμβαίνει τίποτα- περιπλάνηση στο κτίριο του υπουργείου συνεχίζεται για αρκετά δευτερόλεπτα, μέχρι που το πλάνο δείχνει μια γυάλινη πόρτα, η οποία αναγράφει: “Υπουργός“.

Κάπου εκεί το βίντεο ολοκληρώνεται…

Δείτε το

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις