Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ρουβίκωνας: Περιμένοντας την ΕΛΑΣ κάνει τα “αποκαλυπτήρια” του ΒΟΞ

Ρουβίκωνας: Περιμένοντας την ΕΛΑΣ κάνει τα “αποκαλυπτήρια” του ΒΟΞ

Σε βίντεο – παρουσίαση του ΒΟΞ προχώρησε ο Ρουβίκωνας, επιχειρώντας να περιγράψει τις ενέργειες, που – κατά τη γνώμη του – θα γίνουν, όταν πραγματοποιηθεί επιχείρηση της αστυνομίας.

Στο διάρκειας περίπου 15 λεπτών βίντεο στο Youtube, τα μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας προβαίνουν σε μαγνητοσκοπημένη ξενάγηση σε όλους τους χώρους της κατάληψης.

Η οργάνωση φαίνεται να προσπαθεί με τον τρόπο αυτό, να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από την ΕΛΑΣ, ίσως γιατί θεωρεί δεδομένη την εκκένωση του ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων. Η κατάληψη ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και αποτελεί ουσιαστικά την άτυπη “έδρα” του Ρουβίκωνα.

Η περιγραφή είναι λεπτομερής, ενώ παράλληλα γίνεται ξενάγηση στους χώρους της κατάληψης:

“Θα πούμε πέντε πράγματα για την προπαγάνδα που θα ξεκινήσει από την αρχή της ημέρας που θα γίνει η ενδεχόμενη εκκένωση του χώρου (…) Η Αστυνομία θα έρθει με μεγάλες δυνάμεις, περιμετρικά των Εξαρχείων (…) Θα αποκλείσουν την περιοχή και θα εισβάλουν στο χώρο (…) Η προπαγάνδα θα ξεκινήσει με πολύ συγκεκριμένη αφήγηση από τα κανάλια στις 6.00 το πρωί (…) Μετά θα βγουν εικόνες από το χώρο (…) Με την κλασική αφήγηση περί πολεμοφοδίων (…) Για να εξηγήσουμε περισσότερο, για να προπαγανδίσουν όταν επιτρέψουν στα τηλεοπτικά συνεργεία να μπουν στο χώρο θα έχουμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θα βγάλουν (…) Θα μαζέψουν τα κράνη και θα αναφερθεί ότι τα φοράμε για τις επιθέσεις στην Αστυνομία. Τα κράνη όμως είναι γιατί οδηγούμε μοτοσικλέτες όπως προβλέπει ο ΚΟΚ (…) Θα μαζέψουν τις σημαίες και θα τις χαρακτηρίσουν ως όπλα”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις