Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ρουβίκωνας: Συνελήφθησαν 4 μέλη για επίθεση σε μαγαζί στη Νέα Ιωνία – Ανάμεσά τους και ηγετικό στέλεχος

Ρουβίκωνας: Συνελήφθησαν 4 μέλη για επίθεση σε μαγαζί στη Νέα Ιωνία – Ανάμεσά τους και ηγετικό στέλεχος

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, μελών της ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, Ρουβίκωνας, προχώρησε η αστυνομία μετά από επίθεση σε μαγαζί στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, ανάμεσα στους συλληφθέντες για την επίθεση στη Νέα Ιωνία είναι και ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε 6 μοτοσικλέτες που ανήκουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, οι 4 συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς φαίνεται πως συμμετείχαν στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου ομάδα περίπου 15 ατόμων, αφού στάθμευσαν μηχανάκια σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο κατάστημα και προκάλεσαν φθορές, ενώ τραυματίστηκαν 2 άτομα που βρέθηκαν στο χώρο.

Ύστερα από έρευνες η αστυνομία προχώρησε σε 4 συλλήψεις.

Στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 μηχανές, καθώς και καπέλο τύπου τζόκεϊ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα 

Σε ανακοίνωσή τους στα social media μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν: «Σήμερα το μεσημέρι τέσσερα μέλη μας συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Γ.Α.Δ.Α. Κατηγορούνται πως εχθές, 28/10/2023, στις 19.20, συμμετείχαν σε περιστατικό με ακροδεξιούς στην Νέα Ιωνία και το κατηγορητήριο εναντίον τους περιλαμβάνει διατάραξη οικιακής ειρήνης, σωματική βλάβη, οπλοκατοχή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μοτοσυκλέτες των μελών μας κατασχέθηκαν και ρυμουλκήθηκαν από την αστυνομία στην Γ.Α.Δ.Α.».

Διαβάστε την ανακοίνωση:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις