Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Σαλαμίνα: Προφυλακίστηκε ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας για ασέλγεια σε 12χρονο

Σαλαμίνα: Προφυλακίστηκε ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας για ασέλγεια σε 12χρονο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 68χρονος ιερέας, από τη Σαλαμίνα. Ο παλαιοημερολογίτης κληρικός κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ωστόσο, ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας που λειτουργεί σε μοναστήρι στη Σαλαμίνα δήλωσε αθώος στην απολογία του και δεν αποδέχεται τις αξιόποινες πράξεις έτσι όπως περιγράφονται στο κατηγορητήριο.

Νωρίτερα, ο 68χρονος ιερέας οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά, με χειροπέδες, φορώντας το μαύρο ράσο του και καλύπτοντας το πρόσωπό του.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, καθώς φέρεται κάπου ανάμεσα σε Ιούνιο του 2022 και Ιανουάριο του 2023, ο κατηγορούμενος, «κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο σπίτι ανηλίκου και εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονέων αυτού, ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του».

Επιπλέον, έγινε έρευνα τόσο στο σπίτι του όσο και στους χώρους του Ιερού Ναού, που λειτουργούσε ως ιερέας, και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν, έχει κατηγορηθεί, για ίδια αδικήματα, για τα οποία είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις