Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σαλαμίνα: Ψάχνουν και για άλλα θύματα του παλαιοημερολογίτη ιερέα

Σαλαμίνα: Ψάχνουν και για άλλα θύματα του παλαιοημερολογίτη ιερέα

Το ενδεχόμενο ο 68χρονος ιερέας στη Σαλαμίνα να έχει – στο παρελθόν – προσπαθήσει ή ακόμα και να έχει ασελγήσει σε άλλα παιδιά εξετάζουν με μεγάλη προσοχή οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Μάλιστα, οι αναλυτές της Ασφάλειας, εξετάζοντας το παρελθόν του παλαιημερολογίτη ιερέα από τη Σαλαμίνα, δείχνουν πεπεισμένοι ότι έχει επιτεθεί και σε άλλα παιδιά.

Άλλωστε, το καλοκαίρι του 2018 γονείς παιδιού υπέβαλαν μήνυση κατά του 68χρονου για ασελγείς πράξεις εις βάρος του 11χρονου, τότε, αγοριού. Ο εισαγγελέας παρέδωσε την προανακριτική εξέταση στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και τρία χρόνια αργότερα η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη.

Ο 68χρονος ιερέας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε εννέα χρόνια, ωστόσο άσκησε έφεση και παρέμεινε εκτός φυλακής. Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον ιερέα, προχώρησαν σε έρευνα στους χώρους της Ιεράς Μονής της Σαλαμίνας, αναζητώντας στοιχεία που θα επιβεβαιώσουν την δράση του ιερέα. Για το λόγο αυτό, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία έχουν σταλεί προς ανάλυση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Η ανάλυση όλων των στοιχείων, από το κινητό τηλέφωνο μέχρι και τις τραπεζικές κινήσεις, εκτιμούν οι αναλυτές ότι δείξει το δρόμο των ερευνών για το αν έχει κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλα παιδιά.

Αξίζει να επισημανθεί ότι από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο, ο 12χρονος μαθητής βίωνε την φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης στα χέρια του 68χρονου ιερέα. Οι γενετήσιες πράξεις λάμβαναν χώρα στο σπίτι του παιδιού, το οποίο επισκεπτόταν συχνά ο ιερέας, καθώς διατηρούσε λόγω της ιδιότητας του, σχέσεις με την οικογένεια και κυρίως με τον πατέρα του ανήλικου.

Ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, αναζητούσε ευκαιρία να βρίσκει μόνο του τον ανήλικο, θέλοντας να ασκεί ανενόχλητος τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις