Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Σαρηγιάννης για lockdown στην Αττική: Καλύτερα να διαρκέσει 3 εβδομάδες

Σαρηγιάννης για lockdown στην Αττική: Καλύτερα να διαρκέσει 3 εβδομάδες

Η εβδομάδα που διανύουμε δεν θα έχει μεγάλη αλλαγή σε ό,τι αφορά στα ημερήσια κρούσματα. Αλλά με το lockdown στην Αττική να αρχίζει από αύριο (11.02.2021), τα αποτελέσματα δεν αποκλείεται να φανούν στα μέσα της άλλης εβδομάδας.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκφράζοντας την άποψη πως το lockdown στην Αττική θα ήταν καλύτερα να διαρκέσει τρεις εβδομάδες και όχι δυο.

Click4more Lockdown στην Αττική: Το παρασκήνιο της απόφασης – Σκέψεις να εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα

Ο Δ. Σαρηγιάννης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (10.02.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι αν γίνονται 80.000-100.000 τεστ, θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τα κρούσματα. Εκτίμησε, πάντως, ότι δεν θα ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα τη μέρα. Οι διασωληνωμένοι, όμως, θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Σχετικά με τη διάρκεια του lockdown ο καθηγητής έκρινε πως είναι προτιμότερο να διαρκέσει τρεις βδομάδες . «Το θέμα είναι η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών. Εκεί δεν έχουμε πολύ καθαρή εικόνα», σημείωσε.

Για το αν θα έχουμε αποτελέσματα, είπε ότι «έχουμε το περιθώριο να έχουμε αποτελέσματα πριν φτάσει το σύστημα σε κρίση». Επίσης, αν κλείσουν οι δραστηριότητες και έχουμε αύξηση τηλεργασίας, θα μειωθεί η κινητικότητα.

Εκτίμησε, επίσης, ότι «μάλλον αυτό το γενικευμένο lockdown θα είναι και το τελευταίο», ειδικά από τη στιγμή που πλησιάζουμε την άνοιξη.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις