Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σαρηγιάννης: Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται σε 15 δευτερόλεπτα αντί για 15 λεπτά που χρειαζόταν αρχικά ο ιός

Σαρηγιάννης: Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται σε 15 δευτερόλεπτα αντί για 15 λεπτά που χρειαζόταν αρχικά ο ιός
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Άκρως ανησυχητικά είναι τα όσα είπε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής Δ. Σαρηγιάννης για την ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

«Τα πράγματα είναι ανησυχητικά και δυστυχώς οι προβλέψεις των μοντέλων είναι εξίσου ανησυχητικές και για το υπόλοιπο του Ιουλίου» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Click4More: Covid pass: Πρόστιμα και για πελάτες – Όλο το σχέδιο για αμιγείς ή μικτές επιχειρήσεις

Όπως εξήγησε ο κύριος Σαρηγιάννης, η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να μεταδοθεί μέσα σε 15 με 30 δευτερόλεπτα από άτομο σε άτομο, σε αντίθεση με την αρχική μορφή του ιού που χρειαζόταν 15 λεπτά. «Πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν όλοι», είπε με νόημα.

Η Δέλτα θα επικρατήσει το επόμενο δεκαπενθήμερο

Ο καθηγητής τόνισε ότι στο τέλος του Ιουλίου θα έχουμε κυλιόμενο μέσο όρο 2.600 κρούσματα. Επίσης, τον Αύγουστο εκτίμησε ότι ο μέσος όρος θα φτάσει γύρω στα 3.430 κρούσματα.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα είπε ότι είναι πολύ γρήγορη στη μετάδοση και δύσκολα τη γλιτώνει κανείς. Τόνισε, μάλιστα, ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει επικρατήσει.

Click4More: Κρούσματα κορονοϊού και σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι – Κλείνουν σε Χανιά και Χαλκιδική

Ο ίδιος τόνισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο έχει ανοδική πορεία και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και να φοράμε μάσκα.

Τέλος, ανέφερε ότι η αύξηση αυτή ήταν πολύ πιο γρήγορη από προηγούμενες που έχουν καταγραφεί και οφείλεται τόσο στη μετάλλαξη Δέλτα όσο και στο γεγονός ότι χαλάρωσαν τα μέτρα…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις