Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σαστισμένοι επιβάτες, πορτοκαλί γιλέκα και παντού μάσκες! Η εικόνα στα Μέσα Μεταφοράς

Σαστισμένοι επιβάτες, πορτοκαλί γιλέκα και παντού μάσκες! Η εικόνα στα Μέσα Μεταφοράς

Φορώντας την προστατευτική μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας ξεκίνησε η πρώτη μέρα της επιστροφής στην κανονικότητα των επιβατών, που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επί ποδός είναι από το πρωί οι «βοηθοί επιβατών» σε πολυσύχναστους σταθμούς μετεπιβίβασης του μετρό, στάσεις λεωφορείων, τρόλεϊ και συρμούς του τραμ κάνοντας συστάσεις, όπου χρειάζεται για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Πάντως οι πολίτες εμφανίστηκαν τις πρωινές ώρες έτοιμοι και πειθαρχημένοι στη νέα καθημερινότητα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Οι «βοηθοί επιβατών», ντυμένοι με πορτοκαλί γιλέκα για να διακρίνονται από το επιβατικό κοινό, από τις πρώτες πρωινές ώρες βοηθούν και συμβουλεύουν τους επιβάτες να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και τους υποδεικνύουν που ακριβώς θα μπορούν να περιμένουν. Οι ίδιοι δεν είναι αρμόδιοι για επιβολή προστίμων. Σε περιπτώσεις που προκύπτει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και αν χρειαστεί θα ειδοποιούν την αστυνομία.

Να σημειωθεί πως στους συρμούς του μετρό οι θέσεις καθημένων είναι 120 σε σύνολο 240, έτσι ώστε να κρατούνται οι απαραίτητες αποστάσεις με τους πολίτες να κάθονται διαγώνια. Στους συρμούς του τραμ οι θέσεις καθήμενων είναι 27 σε σύνολο 54 ενώ σε λεωφορεία και τρόλεϊ ανα τέσσερις θέσεις κάθεται ένας επιβάτης.

Σε ό,τι αφορά τη συχνότητα των δρομολογίων, σύμφωνα με τους αρμόδιους, στο μετρό (γραμμές 2 και 3) και τον ηλεκτρικό (γραμμή 1) η χρονοαπόσταση των δρομολογίων τις ώρες αιχμής ήταν στα 6 λεπτά, ενώ στο τραμ στα 8 λεπτά. Σε περίπτωση αυξημένης κίνησης το 6λεπτο θα διατηρηθεί κατά τη διάρκεια όλης της μέρας ,ενώ σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, τα οχήματα που θα δρομολογηθούν να κυκλοφορήσουν θα ξεπεράσουν τα 1.000.

Click4More Μουδιασμένοι επιβάτες και κανείς χωρίς μάσκα! Αυτή είναι η εικόνα σήμερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στον Ηλεκτρικό οι βοηθοί επιβατών είναι εκεί. Το  newsit.gr βρέθηκε στον σταθμό του Πειραιά και όπως μας είπαν οι υπεύθυνοι εκεί,  σε περίπου 10 άτομα που προσπάθησαν να μπουν χωρίς μάσκα δεν τους επετράπη η είσοδος. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες οι βοηθοί επιβατών είναι στο σημείο που γίνεται η ακύρωση των εισιτηρίων προκειμένου να βοηθήσουν αλλά και να αποτρέψουν όποιον επιχειρήσει να μπει χωρίς μάσκα.

Οι περισσότεροι επιβάτες «οργανωμένοι» και με γάντια πηγαίνουν στα εκδοτήρια των εισιτηρίων.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πολλά και μέσα και έξω από τους σταθμούς.

Η ίδια εικόνα και στα λεωφορεία όπου κανείς επιβάτης δεν μπαίνει χωρίς μάσκα.

Η μάσκα στα Μέσα Μεταφοράς είναι λοιπόν υποχρεωτική από σήμερα Δευτέρα 04/05/2020.

Οι πέντε κανόνες, όταν χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι:

Δεν μετακινούμαστε, εάν δεν είναι ανάγκη,
Δεν μετακινούμαστε, όταν έχουμε κάποια συμπτώματα,
Δεν χρησιμοποιούμε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εάν μπορούμε να μετακινηθούμε με κάποιο άλλο μέσο,
Κρατάμε τις αποστάσεις που ορίζουν οι ειδικοί,
Φοράμε πάντα μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στο Μετρό επίσης, δεν θα δούμε για καιρό να υπάρχει συνωστισμός μέσα στα βαγόνια, ενώ κάποιες θέσεις είναι ήδη αποκλεισμένες προκειμένου να μην κάθεται ο ένας δίπλα στον άλλον.

Και στο Μετρό οι βοηθοί επιβατών είναι δίπλα στα ακυρωτικά μηχανήματα για να βοηθούν όποιον χρειάζεται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις