Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Σε αναρρωτική άδεια ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει τη μήνυση του Βγενόπουλου κατά της Βασιλικής Θάνου

Σε αναρρωτική άδεια ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει τη μήνυση του Βγενόπουλου κατά της Βασιλικής Θάνου

Σε αναρρωτική άδεια βρίσκεται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Καραγιάννης, ο οποίος έχει αναλάβει τη δικαστική διερεύνηση της μήνυσης του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου, σε βάρος της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου- Χριστοφίλου.

Ο κ. Καραγιάννης ο οποίος ανέλαβε τον χειρισμό της υπόθεσης μετά την αίτηση αυτοεξαίρεσης που κατέθεσε η αντεισαγγελέας του ΑΠ, Ευσταθία Σπυροπούλου, ήταν το τελευταίο διάστημα σε άδεια ασθενείας η οποία ανανεώθηκε για λίγες ημέρες ακόμα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται να αρχίσει αφού αναρρώσει ο κ. Καραγιάννης.

Υπενθυμίζεται πως η διερεύνηση του περιεχομένου της μήνυσης αρχικά είχε ανατεθεί στην αντεισαγγελέα του Α.Π Ευσταθία Σπυροπούλου, η οποία υπέβαλε δήλωση αποχής από τα καθήκοντά της επικαλούμενη το γεγονός ότι ο γιος της εργάζεται σε επιχειρηματικό όμιλο στον οποίο είχε διατελέσει διευθυντής ο εκ των καταζητούμενων συνεργατών του Βγενόπουλου, Μ.Φόρος.

Η κυρία Σπυροπούλου αποφάσισε για λόγους ευπρέπειας να απέχει από τη διερεύνηση της υπόθεσης, για να μη δοθεί αφορμή αμφισβήτησης για την αντικειμενικότητα και την ευθυκρισία της.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι η κ. Σπυροπούλου προχώρησε στην ενέργεια αυτή τέσσερις ημέρες αφού παρέλαβε τη μήνυση. Συγκεκριμένα όπως προκύπτει και από το βούλευμα του Αρείου Πάγου που έκανε δεκτό το αίτημά της η αναφορά Βγενόπουλου έφτασε στα χέρια της Παρασκευή 20 Μαίου 2016 , ημέρα Παρασκευή και εκείνη στις 24 Μαίου υπέβαλε τη δήλωση αποχής της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε