Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σε απομόνωση ο 14χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 7χρονου στο Παίδων – Αποθήκες παιδιών τα νοσοκομεία

Σε απομόνωση ο 14χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 7χρονου στο Παίδων – Αποθήκες παιδιών τα νοσοκομεία

Μόνος σε δωμάτιο του δεύτερου ορόφου βρίσκεται ο 14χρονος που φέρεται να προχώρησε σε σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ενός 7χρονου και μιας 13χρονης στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του 7χρονου, ο 14χρονος τον παρενόχλησε μέσα στο νοσοκομείο Παίδων. Την ίδια ώρα, ένα 13χρονο κορίτσι, αποκάλυψε στην μητέρα του πως δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο 14χρονο.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως o 14χρονος φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι τσακώθηκε με το 7χρονο στο προαύλιο του νοσοκομείου και στη συνέχεια κατέβασε το παντελόνι του μικρότερου αγοριού, κάνοντάς του ταυτόχρονα άσεμνες χειρονομίες. 

Ο 7χρονος ενημέρωσε τη μητέρα του, η οποία ειδοποίησε την αστυνομία και τον νονό του παιδιού, γιατί η ίδια δεν μπορούσε να πάει στο νοσοκομείο. Εκείνος έφτασε στο σημείο, ξυλοκόπησε τον φύλακα του νοσοκομείου, βρήκε τον 14χρονο και, αφού λογομάχησαν, τον χτύπησε και εξαφανίστηκε. Έκτοτε αναζητείται από την αστυνομία.

Από την στιγμή που έγινε το απίστευτο περιστατικό, ο 14χρονος βρίσκεται σε δωμάτιο χωρίς αλλά παιδιά, ενώ κοντά στο δωμάτιο υπάρχει η διακριτική παρουσία άντρα της ασφάλειας του νοσοκομείου, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Η μητέρα της 13χρονης, που είναι στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου βρίσκεται ακόμα εκεί και μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει: “Περιμένω το πόρισμα να δω τι έχει γίνει στο κορίτσι μου. Το μόνο που με νοιάζει είναι να είναι καλά η κόρη μου. Μπήκαμε άδικα εδώ. Ήταν μια χαρά το κορίτσι και τώρα είναι χάλια. Δεν έχω φάει τρεις μέρες”.

Πλέον, η 13χρονη βρίσκεται στον τέταρτο όροφο της κλινικής, ενώ το 7χρονο θύμα το φροντίζουν – μαζί με την μητέρα του και το προσωπικό του νοσοκομείου – στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου.

Ο θάλαμος που βρίσκεται ο 14χρονος

Δεν υπάρχουν προνοιακές δομές

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει για ακόμα μια φορά το γεγονός ότι εξαιτίας της έλλειψης ειδικών προνοιακών δομών φιλοξενούνται σε νοσοκομεία Παίδων όπου δεν υπάρχουν οι υποδομές αλλά και το προσωπικό για να υποστηρίξουν την κάθε περίπτωση χωριστά.

Τα παιδιά αυτά δεν έχουν προβλήματα υγείας αλλά για πολλούς λόγους δεν μπορούν να μείνουν με τις οικογένειές τους. Όμως στα νοσοκομεία είναι πρακτικά αδύνατον να έχουν την σωστή εποπτεία και έτσι μένουν εκεί για μήνες χωρίς να πηγαίνουν σχολείο.

Μητέρα ενός 10χρονου αγοριού μόλις έμαθε το περιστατικό στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται το αγοράκι της, μιλώντας στο newsit.gr έκανε λόγο για “κατάχρηση εισαγγελικών εντολών” καθώς όπως είπε “η εισαγγελική παρέμβαση γίνεται για να έρθουν στο Παίδων για εξετάσεις και μετά να τα πάνε σε κάποια ειδική δομή. «Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ καλοί, γιατροί και νοσηλευτές αλλά για τα παιδάκια που δεν μπορούν να βγουν έξω, δεν μπορούν να παίξουν έξω ούτε να πάνε σχολείο είναι κόλαση. Υπάρχουν παραβατικά παιδιά και ταυτόχρονα υπάρχουν και παιδιά που έρχονται υγιή και φεύγουν άρρωστα. Δεν είναι εδώ σωστός χώρος για να ζουν παιδάκια. Έχω δει να κοιμούνται δύο-δύο στα κρεβάτι και οι συνοδοί στις καρέκλες. Το προσωπικό πραγματικά κάνει ο,τι μπορεί», λέει χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις