Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σε δίκη 14 κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση ταμείου υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού

Σε δίκη 14 κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση ταμείου  υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, 14 μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού της περιόδου 2012 – 2014 για υπόθεση υπεξαίρεσης.

Η παραπομπή των κατηγορούμενων αφορά τις κακουργηματικές κατηγορίες «της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφίας μετά χρήσεως και ηθικής αυτουργίας σε αυτήν, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου», ενώ το δικαστικό συμβούλιο τούς απάλλαξε από το αδίκημα της απιστίας.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη πριν περίπου πέντε χρόνια, όταν υπέβαλαν μηνυτήριες αναφορές 22 υπάλληλοι του ΥΠΠΟ, οι οποίοι διαπίστωσαν πως εμφανίζονταν να έχουν πάρει χρήματα από το επίμαχο Ταμείο, τα οποία ουδέποτε είχαν πιστωθεί σε λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με το βούλευμα, που αποδέχθηκε την εισήγηση της Εισαγγελέως πρωτοδικών Ευγενίας – Μαρίας Σιδέρη για την παραπομπή των κατηγορουμένων, την περίοδο 2012 – 2014 εκταμιεύθηκαν από το Ταμείο συνολικά ποσά που υπερβαίνουν τα 660.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 426.000 ευρώ είχαν τη μορφή βοηθημάτων και τα υπόλοιπα δανείων προς συνολικά 572 περιπτώσεις δικαιούχων.

Από την έρευνα της Εισαγγελίας, αποδείχθηκε πως 88 υπάλληλοι από τους φερόμενους ως δικαιούχους, με υπεύθυνη δήλωσή τους ενημέρωσαν πως ουδέποτε έλαβαν χρήματα από το Ταμείο, ενώ για αρκετούς άλλους «πιθανολογείται βάσιμα», σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι ουδέποτε έλαβαν χρήματα.

Τα ποσά, σύμφωνα με την κατηγορία, κατέληγαν να καρπώνονται από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους χωρίς ποτέ να φτάνουν στους εμφανιζόμενους δικαιούχους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις