Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Πορεία στο Σύνταγμα για τον Ζακ Κωστόπουλο – Συμπλοκές διαδηλωτών με κουκουλοφόρους [pics – video]

Πορεία στο Σύνταγμα για τον Ζακ Κωστόπουλο – Συμπλοκές διαδηλωτών με κουκουλοφόρους [pics – video]
Φωτογραφία: Eurokinissi

Συγκέντρωση για τον Ζακ Κωστόπουλο από συλλογικότητες, υποστηρικτές και απλό κόσμο πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια, ενώ ακολούθησε πορεία στην Βουλή. Πάνω από 1000 άτομα βρέθηκαν στη συγκέντρωση, στην οποία υπήρξαν μικροσυμπλοκές με κουκουλοφόρους.

Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης, 26.09.2018 έληξε η πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο στο Σύνταγμα. Συμπλοκές είχαμε κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης για τον άτυχο 33χρονο. Διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια με κουκουλοφόρους, στην προσπάθειά τους να τους απομακρύνουν από την πορεία. Ζημιές προκλήθηκαν και σε δυο ΑΤΜ.

 

Νέα συνθήματα έξω από το κοσμηματοπωλείο

Πολύς ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε και έξω από το μοιραίο σημείο. Το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, όπου ο Ζακ Κωστόπουλος έχασε τόσο τραγικά την ζωή του.

Κάποιοι άφησαν ξανά λουλούδια, ενώ άλλοι κόλλησαν χαρτιά στα ρολά του -κλειστού- καταστήματος, με μηνύματα για τον άτυχο 33χρονο…

Δείτε τις εικόνες

Η πορεία

Τουλάχιστον χίλια άτομα από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς άλλα και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα ο 73χρονος κοσμηματοπώλης που είχε επιτεθεί με κλωτσιές στον Ζακ Κωστοπουλο απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε ΑΤ.

Παράλληλα, προθεσμία να απολογηθεί μέχρι την Παρασκευή δόθηκε στον 55χρονο ιδιοκτήτη μεσιτικού γραφείου που εμφανίζεται στο βίντεο να χτυπά τον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (21.09.2018) στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Ομόνοια. Ο Ζακ Κωστόπουλος επιχείρησε να ληστέψει κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος. Ωστόσο, δεν υπολόγισε την αυτόματη πόρτα ασφαλείας, η οποία έκλεισε από πίσω του.

Ο 33χρονος που εγκλωβίστηκε στο κοσμηματοπωλείο επιχείρησε να σπάσει την πόρτα με έναν πυροσβεστήρα. Δεν τα κατάφερε και στη συνέχεια έσπασε τη βιτρίνα και προσπάθησε να βγει από εκεί.
Στο αποκαλυπτικό βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας, διακρίνονται δύο άτομα να κλωτσούν τον άντρα, ο οποίος έχει τραυματιστεί από τα σπασμένα τζάμια…

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις