Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Σε καραντίνα λόγω κορονοϊού δυο χωριά στην Κοζάνη – Κάτοικος μιλάει στο newsit.gr

Σε καραντίνα λόγω κορονοϊού δυο χωριά στην Κοζάνη – Κάτοικος μιλάει στο newsit.gr

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι στην Δαμασκηνιά Κοζάνης με την απόφαση του Δήμου Βοϊου και του ΕΟΔΥ να θέσουν σε καραντίνα τόσο το χωριό τους όσο και τον διπλανό οικισμό την Δραγασιά.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr 62χρονος κάτοικος του χωριού, μετά τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού που εμφανίστηκαν στο χωριό τους, όλοι τους είχαν πάρει τα μέτρα τους περιορίζοντας αρκετά τις μετακινήσεις τους.

«Δυστυχώς από την προηγούμενη εβδομάδα όλοι είμαστε μέσα στα σπίτια μας. Από το χωριό μας ήταν ο 90χρονος που έφυγε πριν λίγες ημέρες από την ζωή εξαιτίας του κορονοϊού. Από τότε έχουμε περιορίσει τις επαφές. Άλλωστε είμαστε λίγοι κάτοικοι και ειδικά σήμερα που χιόνισε κιόλας δεν προβλέπεται ούτε βόλτα. Είχε ακουστεί ότι θα μπούμε σε καραντίνα γιατί τα τα κρούσματα είναι πολλά. Απ’ ότι ξέρω ο γιος και η νύφη του 90χρονου εξακολουθούν να είναι στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο». Δεν φοβάμαι για κάτι, πιστεύω πως όλα καλά θα πάνε».

Click4More Καραντίνα για δυο χωριά λόγω κορονοϊού στην Κοζάνη – Περιπολικά στις εισόδους τους

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η καραντίνα περιλαμβάνει απαγόρευση εισόδου – εξόδου και από τα δύο χωριά, και προσέγγιση συνεργείων των υπηρεσιών Υγείας αλλά και του δήμου για την τροφοδοσία τους με τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στις εισόδους των χωριών θα υπάρχουν περιπολικά.

Από την πλευρά του με ανακοίνωση του ο Δήμος ζητά από τους κατοίκους των δυο χωριών και το σύνολο των δημοτών να περιοριστούν στις οικίες τους και να μην μετακινούνται χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Για την εξυπηρέτηση μάλιστα των δυο οικισμών Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς ο Δήμος θα διαθέσει συνεργείο το οποίο θα εξυπηρετεί την τροφοδοσία τους με φάρμακα και τρόφιμα. Για την εξυπηρέτησή τους οι κάτοικοι καλούνται να καλέσουν στο 6955954030 για οποιαδήποτε πληροφορία. Αποκλειστικά για τους κατοίκους των δύο διαμερισμάτων ειδική ομάδα ψυχολόγων και κοινωνιολόγων θα απαντά στα τηλεφωνήματα τους προκειμένου να τους προσφέρουν βοήθεια και στήριξη. Τα τηλέφωνα είναι τα εξής 6944186453, 6977975028, 6977784850, 2465022636, 6941436875.

Για θέματα υγείας συνεχίζετε να τηλεφωνείτε στο κέντρο Υγείας Τσοτυλίου 2468 350000 και το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας 2465350000 και το 1135 ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κορονοϊός έπληξε την Δαμασκηνιά από την ημέρα που το χωριό επισκέφτηκε κλητήρας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, ο οποίος είχε επισκεφθεί το καφενείο συγχωριανού του, θετικού στον ιό, την επίμαχη εκείνη μέρα με αποτέλεσμα να νοσήσει χωρίς να το γνωρίζει μέχρι εκείνη την στιγμή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίσει κάποια από τα συμπτώματα. Όταν του ζητήθηκε να ενημερώσει σχετικά με τις επαφές του, δεν ξέχασε να ενημερώσει πως είχε περάσει και από την Δαμασκηνιά.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις