Ελλάδα

Σε ποιους ανεμβολίαστους θα σταλούν sms

Τελικά, sms για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, θα σταλούν. Αλλά δεν θα σταλούν σε όλους όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση για την αποστολή sms σε ανεμβολίαστους πολίτες, προκειμένου να πειστούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, πολλοί από τους επιστήμονες διαφώνησαν ανοιχτά. Ωστόσο, τα sms θα σταλούν, αλλά μόνο σε… κάποιους από τους πολίτες.

Αυτό τουλάχιστον είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (01.11.2021) στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Εκκρεμεί, όπως είπε, μια υπουργική απόφαση για να ξεκινήσει η αποστολή sms σε ανεμβολίαστους πολίτες. Μιλώντας επίσης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, εντός της εβδομάδας, σχετική νομοθετική διάταξη που θα περάσει στη Βουλή, με τη συνδρομή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, θα δώσει όλο το πλαίσιο σχετικά με τον σχεδιασμό για αποστολή των sms στα κινητά τηλέφωνα ανεμβολίαστων πολιτών.

Όπως είπε, είναι απόφαση του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, ενώ αποσαφήνισε ότι, λόγω και των κανόνων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, «sms θα σταλούν μόνο σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και κατά κανόνα είχαν κλείσει κάποιο ραντεβού για εμβολιασμό, που δεν υλοποιήθηκε».

«Στην άυλη συνταγογράφηση είναι εγγεγραμμένοι περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες, από τους οποίους περίπου 400.000 δεν έχουν εμβολιαστεί. Σε αυτούς, στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, θα γίνει μια υπόμνηση μέσω sms», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης «δεν θα είναι καθημερινή αυτή η ενημέρωση, θα έχει μια περιοδικότητα. Θα είναι ένα υπενθυμιστικό μήνυμα για την υγεία του ιδίου και του συνόλου, μόνο καλό θα κάνει», λέγοντας ότι ακόμη και 1-2 στους 5 που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν παρακινηθεί από τα sms, μόνο όφελος θα υπάρξει.

Για τους εμβολιασμένους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, ο Γιώργος Γεωργαντάς είπε ότι «εντός διμήνου από την πρώτη δόση, έχουν δικαίωμα για την δεύτερη δόση. Θα έρθει και σε αυτούς υπενθυμιστικό μήνυμα».

  

Για όσους έχουν κάνει δύο δόσεις, σε ότι αφορά την τρίτη δόση, είπε ότι «ήδη αποστέλλονται sms σε όσους είναι άνω των 50 ετών. Με το sms υπενθυμίζεται η δυνατότητα να γίνει η τρίτη, η λεγόμενη αναμνηστική δόση του εμβολίου, έναντι του κορονοϊού. Ισχύει το ίδιο και για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Τέλος, ανέφερε ότι «περισσότεροι από 340.000 πολίτες έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ παρατηρείται μια αυξημένη κινητικότητα. Είναι ήδη πάνω από το 30% όσων είχαν δικαίωμα να κάνουν την τρίτη δόση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταιγίδες χτυπούν σήμερα Δωδεκάνησα, ανατολικό και βόρειο Αιγαίο: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία στην Κομοτηνή, πλημμύρες στην Πελοπόννησο
Η πρόγνωση καιρού των επόμενων ημερών - Χωρίς νερό Πύργος και Αρχαία Ολυμπία - Καθιζήσεις και πλημμύρες στη Μεσσηνία - Πώς έγινε η τραγωδία με τον νεκρό στην Κομοτηνή
Βροχή
Ο κατάσκοπος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας συνελήφθη πριν προλάβει να στείλει νέες απόρρητες πληροφορίες στην Κίνα
Ο 50χρονος σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας φέρεται να είχε στρατολογήσει κι άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων - 4 συλλήψεις για κατασκοπεία και στη Γαλλία
Ο 50χρονος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας 17