Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε σοβαρή κατάσταση 16χρονος που επιχείρησε να δραπετεύσει από περιπολικό – Καταγγελίες για αστυνομική βία

Σε σοβαρή κατάσταση 16χρονος που επιχείρησε να δραπετεύσει από περιπολικό – Καταγγελίες για αστυνομική βία
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Ένας νεαρός που συνελήφθη χθες (16.09.2017) κατά τα επεισόδια μετά την πορεία για τα 4 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Ο νεαρός είναι ανάμεσα σε εκείνους που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων για την επέτειο από τα 4 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Το βράδυ του Σαββάτου (16.09.2017) ξέσπασαν επεισόδια έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ακολούθησαν οκτώ προσαγωγές, εκ των οποίων οι πέντε έγιναν συλλήψεις.

Ο νεαρός μεταφερόταν τα ξημερώματα στη ΓΑΔΑ. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να δραπετεύσει από το περιπολικό.

Παρασύρθηκε όμως από αυτοκίνητο που τη στιγμή εκείνη κινούνταν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ρεύμα προς Κηφισίας.

Από την πρόσκρουση, ο νεαρός έσπασε τα δυο του πόδια και χτύπησε στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Καταγγελίες για αστυνομική βία

Υπάρχουν, ωστόσο, καταγγελίες για αστυνομική βία σε βάρος του νεαρού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με κείμενο που ανέβηκε στο indymedia, το περιστατικό έγινε στις 05:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο συλληφθείς ξέφυγε από τον αστυνομικό έλεγχο και επιχείρησε να περάσει την Αλεξάνδρας και τότε τον χτύπησε το αυτοκίνητο.

Όπως καταγγέλλεται, οι αστυνομικοί που τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, αρνήθηκαν να του βγάλουν τις χειροπέδες ή να του δώσουν νερό και του έλεγαν “καλά να πάθεις, αυτό σου άξιζε”.

Το βράδυ της Κυριακής (17.09.2017) για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η ΓΑΔΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Την 04.30’ ώρα σήμερα (17-9-2017), συνελήφθη στα Εξάρχεια 16χρονος ημεδαπός, για τη  συμμετοχή του  σε επεισόδια, σε βάρος αστυνομικών.

Κατά τη μεταγωγή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και έμπροσθεν του κτιρίου (Λ. Αλεξάνδρας και Δημητσάνης), ο συλληφθείς απώθησε αιφνιδιαστικά τον έναν από τους δύο  αστυνομικούς, που τον συνόδευαν και ετράπη σε φυγή. Στην προσπάθειά του να διέλθει το ρεύμα ανόδου της Λ. Αλεξάνδρας προς την Λ. Κηφισίας, παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από 32χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν άμεσα σταθμό Ε.Κ.Α.Β., που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε σε Νοσοκομείο, που νοσηλεύεται.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία θα υποβληθεί η σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, ενώ για το τροχαίο ατύχημα διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών.

Για το περιστατικό διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις