Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σε τεντωμένο σχοινί από βράχο σε βράχο: Τι είναι το Highlining που έκανε ο ορειβάτης που σκοτώθηκε στην Κρήτη

Σε τεντωμένο σχοινί από βράχο σε βράχο: Τι είναι το Highlining που έκανε ο ορειβάτης που σκοτώθηκε στην Κρήτη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το Highlining θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα extreme sport και είναι αυτό που επέλεξε να κάνει ο άτυχος ορειβάτης στην Κρήτη και τελικά έπεσε νεκρός.

Ο άνδρας που ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί στο Αγιοράραγγο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε

Τι είναι όμως το highlinign;

Σύμφωνα με το LiveNews, οι φίλοι της συγκεκριμένης δραστηριότητας, δένουν ένα σχοινί από τη μία άκρη στην άλλη, ψηλά, πάνω από το έδαφος ή το νερό και στη συνέχεια ισορροπούν πάνω στο σχοινί για να περάσουν από τη μια άκρη στην άλλη.

Σύμφωνα με το CretaLive, δεν ήταν η πρώτη φορά, σήμερα, που το Αγιοφάραγγο φιλοξενούσε … λάτρεις της ισορροπίας και της αδρεναλίνης.

Οι φίλοι του highlining βρίσκονταν και την Κυριακή στα νότια της Κρήτης, είχαν δέσει από τη μία άκρη του βράχου ως την απέναντι άκρη άλλου βράχου τεντωμένα σχοινιά, στα οποία έκαναν εξάσκηση στη σχοινοβασία: Στο περπάτημα σε τεντωμένο σχοινί αλλά και σε ακροβατικές κινήσεις.

Το παρακάτω βίντεο τραβήχτηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, όπου φίλοι του αθλήματος φαίνονται να εξασκούνται.

Για λόγους ασφαλείας, ο σχοινοβάτης ενώ βρίσκεται σε ύψος μεγαλύτερο των 10 μέτρων, έχει ένα λουρί συνδεδεμένο με τη γραμμή στην οποία περπατάει, έτσι ώστε, σε περίπτωση πτώσης, να μην πέσει στο έδαφος.

Το αν στη συγκεκριμένη περίπτωση τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας και πώς ακριβώς συνέβη η τραγωδία στην Κρήτη, ερευνάται από τις αρχές…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις