Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Σεισμοί: Πάνε στη Θήβα οι σεισμολόγοι κατόπιν εισήγησης Λέκκα – Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη

Σεισμοί
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου μπήκε η παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας μετά και τον τελευταίο σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

Η επιτροπή συνεκλήθη εκτάκτως στις 9.3Ο το βράδυ της Τετάρτης, 29.09.2021, όπως σας είχε ενημερώσει εγκαίρως το newsit.gr, για να αποτιμήσει όλα τα έως τώρα δεδομένα στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας οι σεισμολόγοι και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς.

Στόχος, το να εξετάσουν την κατάσταση επιτόπου αλλά και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως είπε ο κ. Λέκκας, «οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι».

Σεισμοί: Η ανησυχία για την Θήβα είχε φανεί από νωρίς…

Για το θέμα μίλησε νωρίτερα στην ΕΡΤ και ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Ε, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21 Ιουλίου, και για το Αρκαλοχώρι, και για τη Θήβα, «είπαμε ομόφωνα 20 άνθρωποι ότι και στη μία και στην άλλη περιοχή η παρατεινόμενη σεισμική έξαρση και πρόσθετα στοιχεία (…) μας δείχνουν ότι δεν αποκλείεται η γέννεση ισχυρότερου σεισμού και στη μία περιοχή και στην άλλη, χωρίς να συνδέονται οι δύο περιοχές γεωδυναμικά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Click4more: Αυτό είναι το σύστημα για να ενημερώνονται οι πολίτες 30 δευτερόλεπτα νωρίτερα πριν γίνει σεισμός

Στην συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Θα πούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και δεν υπάρχει πλέον καμία ανάγκη να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο “Εγκέλαδος” για τη Θήβα ή όχι; Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης».

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο κ. Παπαδόπουλος

Με πληροφορίες από: ΕΡΤ / ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις