Ελλάδα

Σεισμοί στην Σαντορίνη: «Τα κτίρια μπορούν να αντέξουν χτύπημα έως 6 Ρίχτερ»

«Ο κίνδυνος θα έχει περάσει βάση της εξέλιξης της ακολουθίας. Αρχίζει και αραιώνει η σεισμική ακολουθία όταν συμβεί αυτό» τόνισε ο Βασίλης Καραστάθης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι σεισμοί στη Σαντορίνη με τους σεισμολόγους να εμφανίζονται ανήσυχοι για το φαινόμενο.

Οι σεισμοί στη Σαντορίνη έχουν ξεπεράσει τους 400 τα τελευταία 24ωρα και όπως τόνισε στο Star ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κ. Βασίλης Καραστάθης «αυτό που κοιτάζουμε αυτή τη στιγμή είναι η εξέλιξη της ακολουθίας. Από τις 24 του Γενάρη είχαμε μία αύξηση στη σεισμικότητα και μάλιστα σημειώθηκαν μέχρι στιγμής 40 σεισμοί. 

100 από αυτούς είχανε μέγεθος άνω του 3. Τώρα τις δύο τελευταίες μέρες και κυρίως τα τελευταίο εικοσιτετράωρο είχαμε σημαντική αύξηση των σεισμών μεγάλο μεγέθους.

Είχαμε 11 σεισμούς μεγέθους άνω του 4. Όλη αυτή η εικόνα της ακολουθίας είναι κάτι που μας προβληματίζει και για αυτό παραμένουμε σε επιφυλακή».

Σε ερώτηση για το εάν τα κτίρια στα νησιά μπορούν αν αντέξουν έναν σεισμό 5 ή 6 Ρίχτερ, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου απαντά: «Μπορούν τα κτίρια να αντέξουν ένα χτύπημα Εγκέλαδου ως 6 Ρίχτερ. Από κει και πέρα όμως δε θα πρέπει αυτή η κινητοποίηση να λαμβάνεται ως ότι περιμένουμε οπωσδήποτε έναν μεγάλο σεισμό. Απλά επειδή είναι και αυτό μέσα στα ενδεχόμενα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Υπάρχει το ενδεχόμενο επίσης η ακολουθία να λήξει ομαλά».

Τέλος, σχετικά με το πότε θα μπορούμε να πούμε ότι ο κίνδυνος έχει περάσει, ο κ. Καραστάθης λέει: «Ο κίνδυνος θα έχει περάσει βάση της εξέλιξης της ακολουθίας. Αρχίζει και αραιώνει η σεισμική ακολουθία όταν συμβεί αυτό. Συνυπολογίζοντας και άλλες παραμέτρους ακολουθίας μπορούμε μετά να είμαστε πιο καθησυχαστικοί». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φραγκούλης για τραγωδία στην Ψάθα: «Έλειψε ο συντονισμός των ελικοπτέρων – Δεν επιτρέπεται να επιχειρούν ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο ρίψης νερού»
Ο πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων Παντελής Φραγκούλης αναλύει τα πρώτα στοιχεία της τραγωδίας και εξηγεί τι, κατά την εκτίμησή του, μπορεί να οδήγησε στη σύγκρουση των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων
Ελικόπτερο 23
Δολοφονία στην Κυψέλη: Ο 26χρονος σκότωσε την Βρετανίδα επειδή «ήθελε να κάνει τη σύντροφό του χριστιανή» – Η μαρτυρία «κλειδί»
Η σύντροφος του δράστη κατέθεσε στις αρχές ότι ο 26χρονος της αποκάλυψε ότι σκότωσε την Βρετανίδα «επειδή πίστευε πως θέλει να την κάνει χριστιανή»
Η 38χρονη που βρέθηκε νεκρή στην Κυψέλη 14
Η ανατριχιαστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα από τη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων στην Ψάθα: «Πυκνοί καπνοί, φωτιά και μεγάλη αγωνία»
Η διασώστρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποκάλυψε ακόμη ότι τα δύο ελικόπτερα κατέπεσαν σε διαφορετικά σημεία, σε μικρή μεταξύ τους απόσταση
Ελικόπτερο