Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Σεισμός 4,8 ρίχτερ ανοιχτά της Κύμης – Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός 4,8 ρίχτερ ανοιχτά της Κύμης – Αισθητός και στην Αθήνα
Ο χάρτης του σεισμού από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ο σεισμός έγινε στις 16.14 το απόγευμα και έγινε αισθητός στην Αττική. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού που ταρακούνησε και την Αθήνα, είναι στη θάλασσα και συγκεκριμένα 24 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Κύμης. Το εστιακό βάθος ήταν 14,6 χιλιόμετρα.

Δείτε στον παρακάτω χάρτη του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, τις περιοχές που ταρακουνήθηκαν από το σεισμό:

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, είπε πως η περιοχή μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο σεισμό, ωστόσο δεν πρέπει να συντρέχει λόγος ανησυχίας.

«Ο σεισμός προήλθε από το θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κύμης, μεταξύ Σκύρου και Κύμης. Έγινε έντονα αισθητός και στην Αττική, ιδίως σε μεγάλες κατασκευές. Δεν εμπνέει ανησυχία αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Λέκκας.

Επιπλέον, περιπολίες γίνονται στην περιοχή από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχει υπάρξει κάποια αναφορά για ζημιές, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κάποια κλήση. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις