Ελλάδα

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ κοντά στο Βαθύ Σάμου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σεισμός σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (27.01.2024) ανοιχτά της Σάμου αναστατώνοντας τους κατοίκους του νησιού.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και το επίκεντρο εντοπίζεται 25 χλμ. βόρεια βορειοανατολικά από το Βαθύ της Σάμου.

Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης υπολογίζεται στα 12,9 χλμ.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Σάμο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί κάποια προβλήματα. 

seism

Να σημειωθεί ότι οι Τουρκική πλευρά δίνει τον σεισμό 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο την Σμύρνη. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι δεν υπάρχει ανησυχία αν και παρακολουθούμε το φαινόμενο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σταυρούλα Λεβεντάκη: «Φύλλο και φτερό» το σπίτι της 45χρονης στα Χανιά – Δεύτερη κατάθεση από συγγενικό πρόσωπο «κλειδί»
Οι αρχές προσπάθησαν να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή που ακολούθησε η 45χρονη μέχρι να χαθούν τα ίχνη της ενώ κάλεσαν να καταθέσει ξανά ένα άτομο από το στενό περιβάλλον της αλλά δεν πρόκειται για τον αδερφό της
Η 45χρονη που εξαφανίστηκε