Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Σεισμός Ελασσόνας: Εφιαλτικές περιγραφές – Γκρεμισμένα σπίτια και ζωή στις σκηνές

Σεισμός Ελασσόνας: Εφιαλτικές περιγραφές – Γκρεμισμένα σπίτια και ζωή στις σκηνές
Intime

Μία μέρα μετά το χτύπημα που προκάλεσε ο σεισμός στο Δαμάσι Ελασσόνας και τίποτα δεν είναι όπως πριν. Καταστροφές υπάρχουν σχεδόν παντού με τους σεισμοπαθείς να ανακαλούν στη μνήμη τους τις στιγμές που σείστηκε η γη.

Εικόνες που σοκάρουν άφησε πίσω του ο σεισμός των 6 ρίχτερ με τα κατεστραμμένα σπίτια στο Δαμάσι Τυρνάβου. Οι κάτοικοι σε απόγνωση, περιγράφουν με πολύ παραστατικό τρόπο τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν την ώρα που χτύπησε ο Εγκέλαδος.

Πάνω από 70 περίπου σπίτια κατέρρευσαν ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Ένα άτομο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Τυρνάβου, ενώ υπήρξαν και μικροτραυματισμοί κατοίκων στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τοίχους και στέγες σπιτιών που έπεφταν.

Δείτε σοκαριστικές εικόνες αλλά και πως περιγράφουν οι κάτοικοι στην κάμερα του trikalaola.gr τις στιγμές τρόμου που έζησαν την ώρα του σεισμού.

Δείτε το βίντεο με τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στο δημοτικό σχολείο Δαμασίου:

Δείτε και τις πρώτες στιγμές του πανικού στο Δαμάσι:

Σοκαριστικές εικόνες με τα γκρεμισμένα σπίτια, ενώ κάτοικοι περιγράφουν τις στιγμές αγωνίας:

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που κατέγραψε το trikalaola.gr από την περιοχή του Δαμασίου που υπέστη την μεγαλύτερη ζημιά από τον ισχυρό σεισμό:

Από την πρώτη στιγμή του σεισμού έδωσαν δυναμικό παρόν εθελοντές για βοήθεια στους πληγέντες:

Την εικόνα από τις ζημιές που άφησε ο σεισμός των 6 ρίχτερ ανέλυσε ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, με δηλώσεις του στο larissanet.gr.

Ειδική αναφορά κάνει στο καμπαναριό του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, του οποίου ένα τμήμα κατέρρευσε, στις καταστροφές που καταγράφονται σε σπίτια, όπως και στον απεγκλωβισμό ενός ηλικιωμένου.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα:

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι κτιρίων στην έκταση του Δήμου Λαρισαίων, μετά τη σεισμική ακολουθία του τελευταίου 24ωρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη πρώτη φάση, βαρύτητα δίνεται στα χωριά του Δήμου και ειδικότερα στην Μάνδρα, το Κουτσόχερο και τη Ραχούλα, που φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερα προβλήματα. Τρία από τα τέσσερα κλιμάκια βρίσκονται ήδη στα προαναφερθέντα χωριά, ενώ έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε σπίτια στη πόλη της Λάρισας.

Παράλληλα, άλλα κλιμάκια μηχανικών του δήμου και του ΤΕΕ ελέγχουν δημοτικά κτίρια καθώς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Αύριο Παρασκευή αναμένονται στη Λάρισα, κλιμάκια στελεχών των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ), που θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Να σημειωθεί, με απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλου Καλογιάννη, τα σχολεία, όλων των βαθμίδων στο Δήμο Λαρισαίων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Σεισμός Ελασσόνας: Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας 

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα του ισχυρού σεισμού των 6 ρίχτερ που έπληξε την περιοχή είναι ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας στο larissanet.gr.

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ο χθεσινός ισχυρός σεισμός αποτελεί «οροφή» για το συγκεκριμένο ρήγμα, ενώ υπογράμμισε ότι «η πλούσια μετασεισμική ακολουθία εκτόνωσε ακόμη περισσότερο το φαινόμενο».

Παράλληλα, εκτιμά ποιά θα είναι από εδώ και πέρα η πορεία των μετασεισμών.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας:

πηγές: trikalaola, larissanet

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις