Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Σεισμός Γαλαξίδι: Ήταν ο κύριος; Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός Γαλαξίδι

Σε συναγερμό βρίσκονται οι σεισμολόγοι μετά τη δόνηση στο Γαλαξίδι – επικίνδυνη η περιοχή, λέει στο Newsit.gr ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε αν ο σεισμός των 5,3R στο Γαλαξίδι ήταν ο κύριος, δηλώνει στο Newsit.gr ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Όπως λέει ο κ. Παπαδόπουλος η περιοχή στην οποία εκδηλώθηκε ο σεισμός έχει υψηλή σεισμικότητα και στο παρελθόν έχει δώσει και δόνηση της τάξης των 6,5 Ρίχτερ, κατά συνέπεια είναι μια επικίνδυνη περιοχή.

Ακούστε τι είπε για τον σεισμό στο Γαλαξίδι ο κ. Παπαδόπουλος:

 

 

Λέκκας: Ομαλά εξελίσσεται το φαινόμενο μετά τον σεισμό στο Γαλαξίδι

Αισθητός σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας αλλά κυρίως στην Αθήνα -λόγω της κατεύθυνσης των ρηγμάτων από ανατολή προς δύση στον Κορινθιακό κόλπο, έγινε ο σεισμός μεγέθους 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 12.46 με επίκεντρο 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από το Γαλαξίδι, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως είπε ο καθηγητής στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν έχει αναφορές για ζημιές σε κτίρια. Ο κ. Λέκκας διευκρίνισε ότι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα. Οι επιστήμονες το παρακολουθούν αλλά θα χρειαστεί να παρέλθουν δύο 24ωρα για να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΦΗ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις