Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Σεισμός – Ιταλία: Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα

Σεισμός – Ιταλία: Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα

Τουλάχιστον 38 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες και περισσότεροι από 150 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον φονικό σεισμό που συγκλόνισε τα ξημερώματα της Τετάρτης (24.08.2016). Ανάμεσα στους νεκρούς δεν υπάρχουν Έλληνες που ζουν στην Ιταλία.

Αυτό ανακοίνωσε μέσω της σελίδας της στο Facebook η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη. «Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει να υπάρχουν Έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών από το σεισμό», ανέφερε.

Επίσης, η πρεσβεία ενημέρωσε τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή του Λατίου “για την έκκληση των ιταλικών αρχών για δωρεά αίματος όλων των ομάδων”.

“Με κάθε επιφύλαξη, λόγω των συνθηκών, κανείς Έλληνας δεν υπάρχει μεταξύ των θυμάτων ή των αγνοουμένων από τον καταστροφικό σεισμό”, ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, και ο Επιτετραμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη, Μάριος Λυμπερόπουλος, προσθέτοντας ότι: “τα σημεία, τα οποία έχουν χτυπηθεί άσχημα από το σεισμό, δεν είναι περιοχές που συνήθως διαμένουν Έλληνες”. Ο κ. Λυμπερόπουλος, σημείωσε, επίσης, ότι η Πρεσβεία ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή του Λατίου για την έκκληση που έχουν απευθύνει οι ιταλικές αρχές για δωρεά αίματος όλων των ομάδων.

Συλλυπητήρια στον «αδελφικό ιταλικό λαό» τόσο στα ελληνικά όσο και στα… ιταλικά από το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του twitter.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε