Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σεισμός στα Γιάννενα: Δεκάδες μετασεισμοί [pic]

Σεισμός στα Γιάννενα: Δεκάδες μετασεισμοί [pic]

Οι δεκάδες μετασεισμοί που ακολούθησαν τον ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ, προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, και πολλοί από τους κατοίκους των Ιωαννίνων πέρασαν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους.

Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην περιοχή των Ιωαννίνων περίπου στις 23:14 το βράδυ του Σαββάτου, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους. Ο σεισμός διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα, ενώ ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, μεγαλύτεροι και μικρότεροι. Να σημειωθεί ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Μετά τις 03.30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι των Ιωαννίνων βγήκαν ξανά στους δρόμους και τις πλατείες καθώς η έντονη σεισμική δραστηριότητα συενχίστηκε και μάλιστα με ισχυρές δονήσεις. Λίγο μετά τις 03.00 σημειώθηκαν τρεις ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις – μεγέθους 4,5, 4,9 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – ενώ και πάλι προηγήθηκε έντονη βοή.

Οι μετασεισμικές δονήσεις κυμαίνονται από τους 4,4 ως και τους 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες έχει ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος έφτασε νωρίς το πρωί στα Ιωάννινα. Ο κ. Λέκκας σε δηλώσεις του έδωσε πληροφορίες για την σεισμική δραστηριότητα, η οποία συνεχίζεται στην περιοχή και -όπως είπε- διατάσσεται συνολικά σε μια διεύθυνση ΒΔ/ΝΑ κατά μήκος μιας ρηξηγενούς ζώνης η οποία απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων και εκτείνεται μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σεισμός στα Γιάννενα: Νύχτα τρόμου στις πλατείες!

Σεισμός στα Γιάννενα: Αισθητός και στην ελληνική μειονότητα της νότιας Αλβανίας

Σεισμός στα Γιάννενα: Την… έβγαλε στο αμάξι με το σκύλο! [pics]

Σεισμός στα Ιωάννινα: Μια πόλη στους δρόμους! [vid,pics]

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε