Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός στην Ηλεία: «Θα ακολουθήσουν μετασεισμοί» λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Σεισμός στην Ηλεία: «Θα ακολουθήσουν μετασεισμοί» λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Καθησυχαστικός εμφανίζεται, μιλώντας στο newsit.gr, ο σεισμολόγος και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, για τον σεισμό μεγέθους 4,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (16.09.2022) στον Κυπαρισσιακό κόλπο, κοντά στον Πύργο Ηλείας.

«Είναι βαθιά μέσα στον Κυπαρισσιακό κόλπο στα 10 χιλιόμετρα από την ακτογραμμή. Είναι επιφανειακοί σεισμοί με εστιακό βάθος μέχρι 10 χιλιόμετρα και δεν γίνονται τόσο αισθητοί στην δυτική Πελοπόννησο». Μάλιστα ο κ. Λέκκας αναφέρει ότι «έχουν γίνει άλλοι περίπου 10 μικροί σεισμοί της τάξεως των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ αναφέρει, μιλώντας στο newsit.gr ότι «θα έχει κάποιους μετασεισμούς, αλλά μικρούς που δεν μας προβληματίζουν» ενώ επισημαίνει ότι ο σεισμός στον Κυπαρισσιακό κόλπο δεν έχει σχέση με έναν άλλο σεισμό στην ίδια σχεδόν περιοχή. «Εκείνος ο σεισμός ήταν στο Βούναργο, εδώ είναι υποθαλάσσιο ρήγμα με διεύθυνση Α-Δ μέσα στον κόλπο, νότια της Ζακύνθου, δεν έχει σχέσεις με τον άλλον σεισμό».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις