Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη: «Κουνιόμασταν και μας ήρθε το μήνυμα από την Google»

σεισμός Κως Κωνσταντίνος Νομικός
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Την δική της εμπειρία με την ειδοποίηση της Google που έλαβε στο κινητό της τηλέφωνο την ώρα ακριβώς που σειόταν η Κρήτη από τον σεισμό των 5,7 ρίχτερ, περιέγραψε στο newsit.gr η κυρία Ειρήνη που είναι κάτοικος Ρεθύμνου. 

«Την ώρα που γινόταν ο σεισμός μου ήρθε μήνυμα στο κινητό. Φανταστείτε, κουνιόμασταν και το έλαβα. Όλα ταυτόχρονα. Είχε μεγάλη διάρκεια. Το μήνυμα έγραφε: Πληροφορίες για την ασφάλειά σας. Σεισμός εκτιμώμενης έντασης 5,4 Ρίχτερ. Έγραφε την ένταση με κόκκινο, ότι είναι κοντά μου και έδειχνε τον χάρτη πού ακριβώς είναι σε σχέση με την περιοχή μου η δόνηση. Από κάτω έγραφε και χρήσιμες συμβουλές: Φορέστε τα παπούτσια σας αν χρειαστεί να βγείτε έξω από κτίριο, απομακρυνθείτε από παλιά κτίρια κτλ».

Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου αισθάνθηκαν τον εγκέλαδο που ‘’χτύπησε” την Άρβη Ηρακλείου με την κυρία Ειρήνη να αναφέρει στο newsit.gr ότι το μήνυμα το έλαβαν και γνωστοί της.

Click4More: Σεισμός 5,7 ρίχτερ στην Κρήτη – Ευθύμιος Λέκκας στο newsit: «Δε θα έχουμε μετασεισμούς – Δεν έχει σχέση με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου»

«Το άκουσα πηγαίνοντας στην δουλειά μου. Το μήνυμα έγραφε ότι αποστολέας είναι η Google μέσω Android. Το θεώρησα σωστό που μας εστάλη ένα τέτοιο μήνυμα. Δεν μου έχει ξανασυμβεί. Αν εκείνη την στιγμή εγώ δεν είχα αντιληφθεί τον σεισμό, επειδή κοιμόμουν, και με ενημέρωναν και ξυπνούσα, ποτέ δεν ξέρει κανείς. Είναι χρήσιμο. Αν ήταν κάτι χειρότερο, μπορεί να σωνόταν μία ζωή». 

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις