Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Μήνυμα συμπαράστασης από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σεισμός στην Τουρκία: Μήνυμα συμπαράστασης από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Τη συμπαράστασή τους προς το λαό της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζεται από φονικούς σεισμούς έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Σε μήνυμα του ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εκφράζει την αλληλεγγύη προς τους φίλους λαούς της Τουρκίας και εύχεται να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

«Συγκλονισμένοι όλοι οι Έλληνες παρακολουθούμε με πόνο ψυχής τις τελευταίες ώρες την τραγική απώλεια των ζωών εκατοντάδων συνανθρώπων μας στη γειτονική Τουρκία και στη Συρία από τους καταστροφικούς σεισμούς. Ο Θεός να δίνει δύναμη σε όλες και σε όλους και ένα αίσιο τέλος να έλθει στην αγωνία για τους χιλιάδες αγνοούμενους, ώστε να μη θρηνήσουμε περισσότερα αθώα θύματα», ήταν τα λόγια του, 

Εξέφρασε επίσης την ευχή οι Ελληνες να βρεθούν και κάθε τρόπο κοντά στους γείτονες. «Εχω τη βεβαιότητα πως, όπως πράξαμε και το 1999, έτσι και σήμερα, οι Έλληνες θα βρεθούμε με κάθε τρόπο κοντά στους γείτονές μας και πως η ελληνική Πολιτεία θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια. Προσευχόμαστε στον Θεό για κάθε δυνατή παρηγορία και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους φίλους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας»

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις