Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Στο πλευρό των πληγέντων οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου

Σεισμός στην Τουρκία: Στο πλευρό των πληγέντων οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου

Περίπου 1,5 χρόνο από τον σεισμό που έπληξε τις περιουσίες τους και άλλαξε τις ζωές τους, οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου, στέκονται στο πλευρό των ανθρώπων που βιώνουν τον εφιάλτη του θανάτου και της καταστροφής στην Τουρκία και τη Συρία.

Με ανακοίνωση του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» αναφέρει: «Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του σεισμού σε Τουρκία και Συρία με τους χιλιάδες νεκρούς και τον μεγάλο αριθμό αστέγων, πονά και αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τη συμπαράσταση του στους πληγέντες ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης.

Ως ομοιοπαθής γνωρίζουμε τι θα πει να χάσεις γνωστούς, συγγενείς καθώς και το σπίτι σου, το κατάστημα σου, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής μέσασε λίγα δευτερόλεπτα, όπως επίσης γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι θα πει να ζεις μακρυά από ένα φυσιολογικό σπίτι για μήνες ή και για χρόνια, εγκλωβισμένος σε εργοταξιακά κοντέινερ, αποκομμένος απο τους παλιούς γνωστούς.

Μη έχοντας την δυνατότητα της παροχής υλικής ανακούφισης καθώς και της φιλοξενίας, ως ομοιοπαθής πλητόμενη περιοχή θα προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνους τους δρόμους της αγάπης, οι οποίοι θα αποτελέσουν την αρχή άμβλυνσης των δυσκολιών, για να επιστρέψουν οι κάτοικοι σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής μακρυά από τις οδυνηρές αναμνήσεις του φονικού σεισμού.

Ως σύλλογος με τις μικρές και πενιχρές δυνατότητες, θα συμβάλουμε και εμείς στη συγκέντρωση βοήθειας στοιχιζόμενοι δίπλα στους φορείς, καθώς επίσης φιλοδοξούμε να βρούμε συνοδοιπόρους και να οργανώσουμε μαζί την συμβολική οληγοήμερη φιλοξενία προς ανακούφιση παιδιώναπο τις πληγείσες περιοχές. Η καρδιά μας δίπλα σας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις