Ελλάδα

Σεισμός ταρακούνησε Λέσβο και Χίο

Μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αντιληπτός στη Μυτιλήνη και στη Χίο σήμερα στις 4:24 το πρωί.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα, και επίκεντρο 15 χιλιόμετρα βόρεια του Μολύβου, στις απέναντι από τη βόρεια Λέσβο ακτές της Μικρασιατικής Τρωάδας.

Ήταν ο τρίτος σεισμός μεγέθους μεγαλύτερου των πέντε Ρίχτερ μέσα σε ένα 24ωρο, με πρώτο αυτόν στις 6:30 χθες το πρωί, μεγέθους 5,2 βαθμών. Ακολούθησε άλλος ένας σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών και αυτός, στη 1:00 το μεσημέρι, ενώ δεκάδες είναι οι σεισμοί μικρότερης έντασης που καταγράφονται συνεχώς, όλοι με επίκεντρο τη ίδια περιοχή.

Η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή έχει θορυβήσει τους κατοίκους, παρόλο που οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μαζωνάκης: «Κοκτέιλ» αναισθητικών και απανωτά ιατρικά λάθη – Τι προκαλεί ο συνδυασμός προποφόλης και μιδαζολάμης
Εκτεταμένη ισχαιμία του μυοκαρδίου δείχνουν οι ιστολογικές του τραγουδιστή αποδεικνύοντας πως η γιατρός είχε στα χέρια της ασθενή με εν εξελίξει έμφραγμα
Γιώργος Μαζωνάκης
Έξι συλλήψεις για φωτιές από αμέλεια σε Ζάκυνθο, Φθιώτιδα, Τρίκαλα, Αργολίδα και Εύβοια
«Υπενθυμίζεται ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αντιπυρική περίοδο, η οποία διαρκεί έως και τις 31 Οκτωβρίου, και εξακολουθούν να ισχύουν οι προβλεπόμενες απαγορεύσεις και περιορισμοί»
Πυροσβεστική