Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική

Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική

Σεισμός ταρακούνησε την Αττική, στις 2:24 το μεσημέρι της Τετάρτης (28.12.2022). Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης είναι 4,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό. Το επίκεντρο βρίσκεται στην Εύβοια.

Ο σεισμός που έγινε πολύ αισθητός και στην Αττική έχει επίκεντρο την περιοχή που βρίσκεται στα 5 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά των Ψαχνών στην Εύβοια. Το δε εστιακό βάθος του σεισμού είναι στα 13,2 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό, ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ έγινε σε απόσταση 65 χιλιομέτρων βόρεια της Αθήνας.

Ο χάρτης του Γεωδυναμικού:

Οι κάτοικοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονταν στα σπίτια τους, πετάχτηκαν έξω από αυτά έως ότου σταματήσει να τρέμει η γη κάτω από τα πόδια τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές υλικές ζημιές. Οι δονήσεις συνεχίζονται με τους πιο δυνατούς να είναι της τάξης των 3,5 βαθμών στις 2:49 το μεσημέρι και 3,2 στις 3:45.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο, που μίλησε στο newsit.gr, πρόκειται για νέα εστία. «Ήταν από τα Ψαχνά της κεντρικής Εύβοιας, δεν είναι μετασεισμός από τα Νέα Στύρα είναι άλλη εστία. Παρακολουθούμε το φαινόμενο», είπε και πρόσθεσε: «Η ίδια εστία είχε δώσει το 2003, σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Προτείνω άμεση σύγκληση της επιτροπής σεισμικού κινδύνου για την εκτίμηση του φαινομένου». 

Ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε για τον Εγκέλαδο που χτύπησε την περιοχή «ότι ήταν αισθητός, το επίκεντρο ήταν σε εμάς. Προσπαθούμε εδώ με την τοπική κοινότητα να μείνουν ήσυχοι όλοι. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές», ενώ σημειώνει ότι και «παλιότερα είχε γίνει σεισμός 5,1 αλλά σε άλλο σημείο σμηνοσειρά με άλλο επίκεντρο».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου – Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις