Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σεισμός κοντά στην Καλαμάτα!

σεισμός
Φωτογραφία από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Σεισμός σημειώθηκε μεταξύ Κορώνης και Μεθώνης, στην Καλαμάτα.
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει πως η δόνηση ήταν 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 41,1 χιλιόμετρα.
Δείτε στον χάρτη το επίκεντρο της δόνησης.

Σεισμός σημειώθηκε στις 21.35 το βράδυ της Τετάρτης, 19.12.2018, με το επίκεντρο να είναι κοντά στην Καλαμάτα, συγκεκριμένα μεταξύ Κορώνης και Μεθώνης.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει πως η σεισμική δόνηση ήταν έντασης 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 41,1 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πύλου δεν έχει προκαλέσει -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα- τυχόν υλικές ζημιές ή τραυματισμούς.

Δείτε στον παρακάτω χάρτη πού χτύπησε ο σεισμός

σεισμός
Φωτογραφία από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

“Δεν υπάρχουν ζημιές”

«Δεν έχουν αναφερθεί τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η σεισμική δόνηση προκάλεσε στην αρχή κάποια ανησυχία, ιδιαίτερα στους κατοίκους της Μεθώνης, όπου έγινε και πιο αισθητός».

Όμως, όπως σημείωσε, «λίγη ώρα μετά την εκδήλωση του σεισμού επανήλθε η ηρεμία, ενώ έγιναν και οι πρώτες αυτοψίες στην περιοχή της Μεθώνης, χωρίς να διαπιστωθούν προβλήματα».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, 41 χιλιόμετρα, νότια, νοτιοδυτικά της Πύλου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις