Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Σεισμός: Τώρα στα Γιάννενα οι μετασεισμοί είναι πάνω από 50! [pic]

Φωτό από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Φωτό από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε… είκοσι. Πενήντα και περισσότεροι είναι οι μετασεισμοί που έχουν καταγραφεί στα Γιάννενα μετά τον κυρίως (;) σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που συγκλόνισε την πόλη το βράδυ του Σαββάτου.

Ήταν λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους. Ο σεισμός εντάσεως 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν η αιτία να… χάσουν τον ύπνο τους, με τους περισσότερους από αυτούς να περνούν τη νύχτα στα πάρκα και τα αυτοκίνητά τους!

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, έχουν καταγραφεί και ζημιές, τόσο σε σπίτια, αλλά και σε ναούς και δρόμους, εξαιτίας των κατολισθήσεων που ακολούθησαν.

Η ανησυχία, ωστόσο, των κατοίκων της πόλης δεν πηγάζει από τα όσα έγιναν, αλλά από αυτά που… ενδέχεται να γίνουν. Κι αυτό διότι οι σεισμολόγοι εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί και λένε ξεκάθαρα πως ο χθεσινός σεισμός των 5,3 Ρίχτερ είναι πιθανό να μην ήταν ο κύριος!

Στο κλίμα ανησυχίας πάντως… “βοηθούν” και οι συνεχείς μετασεισμοί. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία από το site του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μετασεισμοί είναι διαδοχικοί και εξαιρετικά συχνοί!

Από την ώρα του χθεσινού σεισμού κι έπειτα, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 50 μετασεισμοί και… βλέπουμε. Δείτε τη φωτογραφία.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε