Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σφίγγει ο κλοιός για Σώρρα: Στον εισαγγελέα δημοσιεύματα και πορίσματα του υπουργείου Οικονομικών

Σφίγγει ο κλοιός για Σώρρα: Στον εισαγγελέα δημοσιεύματα και πορίσματα του υπουργείου Οικονομικών

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και το υπουργείο Οικονομικών έχουν αποστείλει στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία – δημοσιεύματα και πορίσματα ερευνών – σχετικά με την δράση του.

Με ανακοίνωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονης γνωστοποιεί οτι διαβίβασε τα δημοσίευματα για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας καθώς για ένα φαινόμενο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε επί των ημερών της, το φαινόμενο Σώρρα, εγκαλεί σήμερα την Κυβέρνηση. Είναι εντυπωσιακό ότι η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε το 2013, δεν απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό. Το να εμφανίζονται σήμερα εγκαλούντες την Κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον κωμικό. Ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής ζήτησε να ενημερωθεί τόσο για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης απόφασης όσο και για την πορεία της υπόθεσης. Σήμερα δε, διαβίβασε αμέσως την απόφαση στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για περαιτέρω έλεγχο».

Στον εισαγγελέα τα πορίσματα των ερευνών του υπουργείου Οικονομικών

Επίσης, στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκονται τα πορίσματα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αφού επισημαίνουν ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών, αναφέρουν ότι έχει σταλεί στις ΔΟΥ εγκύκλιος με τις οδηγίες για το χειρισμό των εξώδικων δηλώσεων, όπως έχει ήδη αναφέρει το newsit.gr σε δημοσίευμά του.

Επίσης, σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

“Από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών, η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στα πλαίσια εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση Σώρρα και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες και ως εκ τούτου καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας. Επίσης, η Διεύθυνση Εισπράξεων του Υπουργείου Οικονομικών έχει αποστείλει προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο με την οποία παρείχε οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των εξώδικων δηλώσεων που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του νομικού συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών. Κατά συνέπεια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι παραλαμβάνουν, ως έχουν υποχρέωση, τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε