Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σήφης Βαλυράκης: «Έχουμε χτυπήματα από πρόθεση θανατηφόρα» – Ο δικηγόρος της οικογένειας στο Live News

Σήφης Βαλυράκης: «Έχουμε χτυπήματα από πρόθεση θανατηφόρα» – Ο δικηγόρος της οικογένειας στο Live News

Σε εξέλιξη παραμένει η υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη καθώς η οικογένειά του κατέθεσε προσφυγή εναντίον της απορριπτικής διάταξης που έθετε την υπόθεση στο αρχείο.

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη στο Live News υπάρχουν στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση για 15 χτυπήματα στο σώμα του που δείχνουν ότι δεν προέρχονται μόνο από την προπέλα του σκάφους του.

Ο κ. Παπαδάκης, υποστηρίζει ότι είναι έντονες οι ενδείξεις για την ύπαρξη άλλου σκάφους που προσέγγισε το σκάφος του Βαλυράκη και προκάλεσε την ανατροπή του.

Η οικογένεια επιθυμεί να συνεχιστεί η έρευνα για την υπόθεση και για αυτό έχει αναθέσει σε ιδιώτες την εξέταση διαθέσιμων βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματος.

Ο δικηγόρος τόνισε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο πως «η οικογένεια του Σήφη Βαληράκη κατέθεσε, όπως είχε δικαίωμα, προσφυγή ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελέας εφετών Χαλκίδας εναντίον της απορριπτικής διάταξης του εισαγγελέα πρωτοδικών Χαλκίδας η οποία έθετε την υπόθεση στο αρχείο.

Η αιτία για την οποία κατατέθηκε η προσφυγή αυτή είναι ορισμένα αντικειμενικά ευρήματα όπως είναι τα χτυπήματα στο σώμα του θανόντος όπως αξιολογούνται από την ιατροδικαστική έκθεση και από την αντίστοιχη έκθεση της συμβούλου της οικογένειας δείχνει χτυπήματα, θανατηφόρα αρκετά από αυτά, στο κεφάλι, στο λαιμό και στον αυχένα που έχουν προκληθεί από διαφορετικά όργανα. Τουλάχιστον δυο διαφορετικά όργανα».

«Η προπέλα ήταν 70 πόντους κάτω από το νερό»

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδάκης αναφέρει πως «δεν υπάρχει καμία κατηγορηματική διατύπωση πως αυτά έχουν προκληθεί από την προπέλα που γύριζε. Υπάρχει μια διατύπωση πως κάποια από αυτά είναι συμβατά με προπέλα σκάφους γενικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά πως έχουν προκληθεί από προπέλα σκάφους. Πολύ δε περισσότερο από αυτή του σκάφους του Σήφη Βαλυράκη γιατί η προπέλα ήταν 70 πόντους κάτω από το νερό.

Ο Σήφης Βαλυράκης φορούσε σχολή κατάδυσης η οποία προκαλεί άνωση και δεν είχε βαρίδια μαζί του και η ιατροδικαστής διατυπώνει την άποψη πως έπεσε στο νερό ζωντανός.

Από κει και πέρα τα χτυπήματα προέρχονται από διαφορετικά όργανα, το ένα εκ των οποίων είναι μικρό τέμνον όργανο. Συνεπώς η πρώτη διαπίστωση είναι πως έχουμε χτυπήματα από πρόθεση θανατηφόρα».

Όσον αφορά το βίντεο «το οποίο υπάρχει στη δικογραφία και όχι στην οικογένεια έχει διατυπωθεί από τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και δείχνει την ώρα που το φουσκωτό σκάφος του Βαλυράκη βρισκόταν στα ανοικτά πλησίον αυτού υπάρχει ένα άλλο σκάφος που το προσεγγίζει και πραγματοποιεί κυκλικές κινήσεις. Δεν μπορεί όμως να φανεί το σκάφος αυτό. Και υπάρχουν και μάρτυρες που και το σκάφος περιγράφουν και τα πρόσωπα ταυτοποιούν. Παρ’ όλα αυτά ο εισαγγελέας κλείνει την υπόθεση ενώ εκκρεμεί ο γεωγραφικός εντοπισμός του σκάφους και των προσώπων που βρίσκονταν εκεί».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις