Ελλάδα

Σήφης Βαλυράκης: Η μοιραία «παράλειψη»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ώρα που οι έρευνες του Λιμενικού προσπαθούν να ξεδιαλύνουν τα αίτια κάτω από τα οποία έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης, μια ενδεχόμενη παράλειψη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να συνέβαλλε στο μοιραίο γεγονός.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έπεσε στην θάλασσα από άγνωστη προς το παρόν αιτία. Το πιο πιθανό είναι να γλίστρησε, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο το φουσκωτό του να συγκρούστηκε με κάποιο άλλο πλεούμενο. Έτσι με βάση το πρώτο σενάριο, κατά την πτώση του στη θάλασσα χτυπήθηκε από την προπέλα του ταχυπλόου του στο κεφάλι και ακρωτηριάστηκε το δάχτυλο του αριστερού του χεριού.

Click4More Σήφης Βαλυράκης: Αυτό είναι το σημείο που βρέθηκε νεκρός – Τα τελευταία δραματικά λεπτά της ζωής του (video, pics)

Ωστόσο ο 78χρονος πολιτικός που ήταν δεινός κολυμβητής αλλά και ψαροντουφεκάς φαίνεται να έχει υποπέσει και σε μια παράλειψη ή αναγκάστηκε για κάποιο λόγο να προχωρήσει σε αυτή.

Σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας όταν κάποιος είναι μόνος του πάνω σε ένα φουσκωτό αλλά και σε σε τζετ σκι θα πρέπει να έχει περασμένο από το χέρι του ένα βραχιολάκι το οποίο με ένα καλώδιο είναι συνδεδεμένο με την μηχανή. Έτσι σε περίπτωση που ο χειριστής απομακρυνθεί από τη μηχανή ή για κάποιοι λόγο πέσει στη θάλασσα απενεργοποιείται η μηχανή του πλεούμενου προκειμένου να μην φύγει μακριά αυτόν ή να μην τον χτυπήσει.

Σε διαφορετική περίπτωση κι εφόσον δεν θέλει να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο βραχιόλι ο χειριστής του σκάφους σε περίπτωση που απομακρύνεται από τη θέση του θα πρέπει πάντα να το ακινητοποιεί. Η μηχανή όμως του σκάφους του Σήφη Βαλυράκη, όταν εντοπίστηκε από τους άνδρες του λιμενικού ήταν αναμμένη, γεγονός που φανερώνει ότι κάτι δεν πήγε καλά.

Το χρονικό του τρόμου

Ο πρώην υπουργός έφυγε από το σπίτι του γύρω στις δύο χθες το μεσημέρι. Στις πέντε και μισή το απόγευμα κι ενώ δεν είχε δώσει σημεία ζωής, η σύζυγος του ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Μετά από περίπου δύο ώρες εντοπίστηκε με τη μηχανή σε λειτουργία το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη κοντά στο “νησί των ονείρων”. Η σορός του Σήφη Βαλυράκη βρέθηκε περίπου ένα μίλι μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε το σκάφος, καθώς παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Όπως και να έχει πάντως, όλα θα φανούν στην νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς οι πληροφορίες θέλουν τον πολιτικό να έπασχε και από την καρδιά του.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δίκη για Τέμπη: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για τηλεοπτική μετάδοση και την παρουσία κατηγορουμένων
Η εισαγγελέας είχε προτείνει στην τελευταία συνεδρίαση να απορριφθούν τα αιτήματα σχετικά με την εμφάνιση των κατηγορουμένων πως αυτή δεν απαιτείται στο παρόν δικονομικό στάδιο
Το κτίριο της δίκης για τα Τέμπη
Με αλεξίσφαιρο γιλέκο και αποδοκιμασίες στα δικαστήρια Χανίων ο δράστης της δολοφονίας της Σταυρούλας Λεβεντάκη
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με συνοδεία ανδρών της ΟΠΚΕ, πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Χανίων ο 43χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της Σταυρούλας Λεβεντάκη - Φώναζαν «δολοφόνε» οι φίλοι της
Ο δράστης της δολοφονίας της 45χρονης Σταυρούλας Λεβεντάκη
Το ειδικό υγρό που αποκάλυψε τις κηλίδες αίματος και πρόδωσε τον δολοφόνο της Σταυρούλας Λεβεντάκη
Αν και ο 43χρονος  είχε καθαρίσει το σπίτι, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το ειδικό υγρό Bluestar, το οποίο αποκάλυψε κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία μεταξύ άλλων στην ντουλάπα και στο κοντάρι της σκούπας
Η Σταυρούλα Λεβεντάκη 5