Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη – Σφίγγει ο κλοιός για 25 σκληρούς χούλιγκαν

Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη – Σφίγγει ο κλοιός για 25 σκληρούς χούλιγκαν

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει σήμερα η κηδεία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος πάλεψε σκληρά αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, μετά την επίθεση που δέχτηκε στα επεισόδια στου Ρέντη, όπου μια φωτοβολίδα καρφώθηκε στο πόδι του.

Στην κηδεία του αστυνομικού θα βρεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Στενεύει ο κλοιός για σκληρούς χούλιγκαν

Δικογραφία, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος τουλάχιστον 25 χούλιγκαν, που φέρονται να συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, σχηματίζει η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περισσότερους από 100 χούλιγκαν που συμμετείχαν στοχεύουν να συμπεριλάβουν στη δικογραφία για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης οι αξιωματικοί του Τμήματος Αθλητικής Βίας. Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 20 οργανωμένοι οπαδοί, ανάμεσά τους και δύο καθοδηγητές της δολοφονικής επίθεσης.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, τέσσερις ταυτοποιήθηκαν από ίχνη πυρίτιδας, ενώ οι υπόλοιποι 16 από τις καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό. Στη δικογραφία, θα συμπεριληφθούν και άλλα επεισόδια οπαδικής βίας, όπως αυτά στον Βόλο στις 3 Δεκεμβρίου, στη Μαλακάσα, στο Ίλιον αλλά και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Δεκέμβριο του 2022. 

 

Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει δεκάδες άτομα, ενώ από την έρευνα προκύπτει η ιεραρχική δομή και οι αρχηγικοί ρόλοι.

Ο θάνατος του αστυνομικού δημιουργεί νέα δεδομένα, ενώ είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία ο εντοπισμός των ανθρώπων που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση στου Ρέντη.

Υπενθυμίζεται, πως για τη ρίψη της φωτοβολίδας έχει συλληφθεί ένας 18χρονος, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι πέταξε τουλάχιστον μια φωτοβολίδα, λέγοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι η δική του φωτοβολίδα καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού με αποτέλεσμα τον θάνατό του. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις